16. jul
VELDEDIGHET. Lazy Petit består av David Haugen, Mario Georgiev, Ulrik Rognstad Hagen og Jørgen Store Johansen. Nå legger de ut på turne i Russland. Foto: Privat
 
Rock for russiske barn
EIDSVOLL/HURDAL. Nå slippes norsk progrock løs på det russiske publikummet.

Publisert: 30.mar.2017 09:30
Oppdatert: 30.mar.2017 12:08

Bandet Lazy Petite fra Eidsvoll/Hurdal består av David Haugen, Mario Georgiev, Ulrik Rognstad Hagen og Jørgen Store Johansen. De spiller rock på fritiden, og denne besetningen har holdt sammen i et år nå. Musikalsk satser de på progressiv hard rock med inspirasjon fra det glade 1970-tallet.

– Vi spiller den gode gamle musikken og prøver å være progressive, sier han og nevner inspirasjonskilder som Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin og Uriah Heep.

– Dagens musikk har får mye synthezisers og stramme rammer i produksjonen. Du hører stor forskjell på lydbildet fra 70-åra til i dag. Det var mye bedre før, det høres jo ut som bandet sitter i stua di når du spiller vinylplatene deres, smiler han.

TURNÉ I RUSSLAND

Nå legger de fire musikerne ut på turné i Russland. I bagasjen har de rundt åtte egenkomponerte låter som de gleder seg til å spille for russerne.

– Vi skal turnere fra 31. mars til 9. april. Hovedformålet er veldedighet og alle billettinntektene går til et sykehus i Moskva for syke og fattige barn, sier David Haugen.

– Hvordan har det seg at et band herfra skal turnere i Russland?

– Vi så en annonsen på Facebook der extremmetallbandet Iodguara fra Bergen søkte etter support til denne turneen. Det ville vi være med på og sendte dem en mail med noen demoer. Og så takket de ja til oss og et annet supportband. Selvsagt lar vi ikke den sjansen gå fra oss, og det skal bli interessant å se hvordan russerne tar mot oss, påpeker han.

– Har dere holdt konserter her?

– Ja. Vi spilte nylig en konsert på rockeklubben Krøsset i Oslo, og etter responsen fra publikum å dømme så likte de det de hørte, sier Haugen.

LANG TUR

Den russiske turneen starter i byen Lipetsk, en firetimers busstur sør for hovedstaden Moskva. Deretter setter de kursen mot byer som Volgograd, så mot grensen til Ukraina i byen Belgorod, så Brjansk og tilbake til Moskva for den aller siste konserten.

– Dette ser ut som en lang reise i fremmed land?

– Ja, vi snakker om sju timer i buss mellom flere av stedene. Så det blir lange dager i bussen på oss. Og lange netter med spilling, ler han.

– Og alt er veldedighet?

– Ja. Vi gjør dette kun for å få PR og å ha det gøy. Kan jo ikke si nei til å være med på dette. Vi måtte bare gripe denne muligheten da den først kom, påpeker Haugen.

– Hva er forventningene deres?

– Vi vet ikke, men det blir spennende uansett. Vi har hørt at russerne er et enormt bra publikum. Det handler selvsagt om å være fulle av energi og å gjøre vårt beste slik at det blir trøkk fra scenen, sier David Haugen.

LES OGSÅ: 71.800 kroner til kulturtiltak

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no