16. jul
 
Rocket Sundet i sola
Helgens knallvær satte en flott ramme for årets Sunddager, og musikkelever fra kulturskolen trøkket like godt til med rockekonsert på Bankplassen i solskinnet.

Publisert: 18.jun.2017 12:00
Oppdatert: 18.jun.2017 10:51

En rekke lokale aktører fra både kultur – og næringsliv viste seg fram, og i tillegg til tivoliet som for tiden holder til på Skjoldnestangen, var det liv og røre over alt i sentrum lørdag formiddag da det ble invitert til Sunddager. For elevene i Eidsvoll kulturskole ble det også en fin markering med siste «spillejobb» før sommerferien.

FORNØYDE ELEVER

– Det er flott å spille her, og en stor scene, og veldig morsomt at det kom så mange som ville se og høre oss. Det har vært et fint år på kulturskolen, og vi har veldig flinke lærere, sier Markus Rommedal Eilertsen, som sammen med bandmedlemmer Malin Sannerhaugen, Julia Tveitane og Markus Rommedal Eilertsen, Markus Elstad utgjør bandet «Julia and the Beatless».

Mens publikum kunne få med seg rock, pop, slagverk, og sang og gitar fra hovedscenen, ble det invitert til innendørskonsert i Kafé Henrik, der elever innen klassisk musikk avsluttet det musikalske programmet for dagen.

–Det har vært en kjempefin dag, og et flott år for kulturskolen. Nå tar vi sommerferie, men det blir full fart igjen til høsten, sier leder Astrid Holum.

HAR MER KAPASITET

Som siste post på programmet før sommeren for musikk – og gitarlærer Eivind Baaserud, ble det opprydding og nedrigging av lyd – og høyttalerutstyr fra scenen.

– Jeg er stolte av de flinke elevene mine, og det har vært et begivenhetsrikt år. Vi har et bredt tilbud på skolen med både gitar, ukulele, banjo og slagverk og mye mer. Vi har to elever som antakelig skal inn på musikklinja på videregående i år, og det er kjempeflott. Det er fortsatt plasser ledige for undervisning innen for eksempel gitar, så det er bare å søke seg inn for dem som er interessert, sier han.

FAST TRADISJON

Det er Eidsvold Turn som i samarbeid med Sentrumsforeningen arrangerer dagene, som har tatt over etter det som tidligere var Puls-festivalen.

– Vi har vært knallheldige med været, og det har selvfølgelig bidratt til en flott ramme her i dag. Det har vært mye folk over alt, både her på Bankplassen. og rundt om på stands til de ulike aktørene i gatene. Spesielt har det vært travelt i teltet for boligmessa, forteller foreløpig konstituert arrangementsansvarlig og styreleder i Eidsvold Turn, Petter Helgesen.

BOLIG-INTERESSEN PÅ TOPP

Han tok over jobben da markedssjef Tommy Karlsen takket for seg tidligere i våres. Sistnevnte hadde ikke klart å holde seg helt unna arrangementet, da han nå jobber som markedsansvarlig for selskapet Fibo, som var en av utstillerne i «bolig-teltet».

– Nå er jeg tilbake, men som du ser i en annen jobb, og det er alltid like trivelig her i Sundet. Her har det vært så stor pågang i dag, at det ikke er umulig at vi kommer til å utvide denne messen til et noe større arrangement. Vi har måttet si nei til flere som ønsket å være med, og interessen fra publikum har vært enorm, forteller Karlsen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BARNAS FAVORITT: Klovnen Bibi fikk de minste til å skrattle da hun gjorde ablegøyer på Bankplassen utover formiddagen lørdag.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no