21. nov
GRUPPEBILDE: Publikum samles for det årlige fellesbildet på RønsenRock 2017. I år arrangeres festivalen for fjerde gang. Arkivfoto: Tom Erik Paulsen
 
RønsenRock er i gang
Startskuddet for årets RønsenRock gikk torsdag. Her går det slag i slag med konserter, konkurranser og festivalstemning fram til søndag.

Publisert: 07.jul.2018 06:00
Oppdatert: 06.jul.2018 11:59

– Siden sommeren 2015 har vi hatt gleden av å arrangere tidenes rockefestival hjemme på gressmatta vår på Rønsenflaen i Eidsvoll. 2018 er selvsagt intet unntak. Nå har vi igjen fått invitere alle fest- og rockeglade mennesker der ute – for fjerde året på rad, skriver RønsenRock festivallag på sin Facebook-side.

– Dette er en slags venners-venners-venners-venners-festival, beskrev arrangør Fredrik Dahlen det som til EUB i fjor.

Musikken i førersetet

– I fokus står musikken, og en haug av talentfulle rockere, skriver arrangøren.

De lokker med en helg fylt med «skitbra livemusikk, varmt øl, sovepose med kondens, konkurranser, leiker, og mye mer.»

Festivalfolket meldte sin ankomst allerede torsdag, hvor blant annet rigging av camp og volleyballkonkurranse sto på programmet. Fredag braket det løs med husbandet, som åpnet første konsertrekke, i tillegg til tautrekkingskonkurranse.

– Musikken som vil bli spilt gjennom helga er med vidt spenn. Her er de noe som passer for alle slags ører, store og små, gamle og grå, skriver festivallaget.

Lørdag er det to konsertrekker – én på formiddagen og én på kvelden, i tillegg til alt fra ryddeyoga og kåring av beste camp til båreløp. Til sammen 18 band entrer scenen i løpet av festivalen.

Ville Lage egen festival

Festivalstyret består av Maria Martinsen og Fredrik Dahlen som bor sammen på Rønsenflaen på Habberstad i Eidsvoll, i tillegg til festivalsjef Halvor Hovland.

Festivalen har sitt spede utspring tilbake i 2015, da trioen startet opp et band sammen. Vinteren 2015 var de godt i gang med bandøvinger, men hadde ingen å spille for.

– Vi tenkte at vi måtte bruke det store uteområdet til noe, samt at vi trengte et publikum. I stedet for å reise rundt å leite etter steder å spille, valgte vi å starte RønsenRock for å ha et sted å spille for publikum. I tillegg inviterte vi flere band og venner sånn at også de andre bandene fikk noen å spille for. Det skal være nok folk her til at det ikke bare blir en sånn intim greie, fortalte Dahlen til EUB da avisen besøkte fjorårets festival.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no