24. apr
SIN EGEN BESTEFAR. Revyen er dandert rundt mer eller mindre funksjonelle møter mellom mennesker på flyplassen på Gardermoen. Det blir både rart, ømt og morsomt. Dette er en familie fra Hurdal som har litt spesielle relasjoner.
 
Russen tar et tilbakeblikk til året 1998
EIDSVOLL. Og det er ikke så rart. For i 1998 ble denne gjengen født. Og flyplassen på Gardermoen åpnet.

Publisert: 19.jan.2017 13:33
Oppdatert: 01.mar.2017 11:02

Dermed er teppet (eller tåkedisen om du vil) bak årets russerevy i Eidsvoll opplagt: Dette blir en revy i reisens tegn. Ikke bare slike reiser man gjør med fly eller tog eller bil, men også reiser man gjør inn i seg selv eller forsøker å gjøre i hodet på andre. Og revyen har fått overskriften «Russen reiser alene». Det kan virke som en tittel av det treffsikre slaget.

PREMIERE PÅ FREDAG

Revyen har premiere på fredag. Det går rykter om at det kommer til å bli premierefest, slik at neste forestilling derfor er lagt til mandag. Men deretter går det slag i slag, med siste forestilling lørdag 28. januar. Har du ikke billett, er det fortsatt mulig å skaffe en - og overskuddet går til det ideelle idrettsprosjektet Bøn United.

Slik gikk det med russerevyen i 2016: Eidsvollrussen gjør det igjen

IKKE SÅ KOMPLISERT

Det med reiser innover og utover og bortover høres kanskje komplisert ut, men den smakebiten EUB har fått tyder ikke på at det blir en forestilling kun for dem med stormestertittel i sjakk eller doktorgrad i rakettforskning. For dem også, for all del, men her står enkeltnumrene på solide tenåringsbein - og bakes inn i en helhet til ettertanke. Det utdraget vi så var i alle fall gjennomsyret av kreativitet og spillelyst.

PREMIERE PÅ LØRDAG

Utgangspunktet er avgangshallen på Gardermoen, der både ukjente og kjente møtes til både nær bisarre dialoger og mer dype samtaler. Antakelig er det akkurat slik det er i virkeligheten. Det er selvsagt materiale her til mer enn det én forestilling kan romme, og revysjefene bekrefter at «proppen løsnet» da de fikk ideen.

- I starten var det litt sånn «hva skal vi gjøre, hva har egentlig 2017-russen opplevd». Men så kom vi på at Gardermoen åpnet i 1998, samtidig som vi ble født, og dermed satte vi i gang, sier Anne-Dorthe Holter Pettersen og Fredrik Klaseie, revysjefer av første klasse.

Russen har skrevet alt selv, laget kulisser, snekret musikk og stiller også med fullt band. Det er kun lys- og lydfolk som er innleid.

- Det er vi ganske stole av. Men det er har vært utrolig moro, jeg trodde det skulle bli veldig slitsomt, men det er helt motsatt, sier Fredrik Klaseie.

110 I ENSEMBLET

Og om 1998-kullet lurte på om de hadde noe å fare med: De setter deltakerrekord (i alle fall så langt EUB vet). Av årets russekull er det 110 som nå har roller og deltar aktivt i revyarbeidet.

- Vi snakker ikke om annet. Alle som er med i revyen henger sammen hele tida, på skolen også. Det er som en kjempestor familie, sier Anne-Dorthe Holter Pettersen.

- Det blir jo trist når det er ferdig. Dette er helt utrolig moro, bekrefter Pettersen og Klaseie, og sier at de har jobbet hver dag etter skolen og i helgene i mange uker allerede.

Nå gjenstår det å se om det også blir publikumsrekord.

Slik gikk det med russerevyen i 2015: Revypremieren som tok helt av

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no