21. okt
 
Samlet hundrevis av danseløver og ivrige fans
Dansegalla-publikummet tropper tidlig opp når det er duket for høstens store dansefest i Letohallen.

Publisert: 09.okt.2017 19:00
Oppdatert: 09.okt.2017 21:07

Allerede da Runde Rudberg dro i gang med første strofe fra scenen i hallen lørdag kveld, fyltes parketten opp på et blunk med kveldens dansepublikum.

– Vi åpnet dørene klokka sju, og selv om det fortsatt er tidlig, så venter ikke disse gjestene lengre enn de må med å være på plass. Dansegallagjestene er ihuga fans, og en fantastisk gjeng. Nå skal det bli en utrolig artig kveld! sprudler Letohallen-direktør Hege Jeanette Bentzon, like etter publikum-innslipp.

ERFAREN ARRANGØR

Kveldens musikalske leverandører er godt kjent for dansegalla-publikummet. Både Contrazt, med blant annet eidsvolling Hans Olav Trøen i spissen, og ikke minst Rune Rudberg Band, sørget for at forhåndssalget til høstens dansefest hadde gått så det suste.

– Jeg tror aldri vi har solgt så mye forhåndsbilletter. Vi regner med at vi i hvert fall får rundt 700 gjester i kveld, sier Bentzon spent, mens det sjongleres med sjokolade til artister, og sjekking av de aller siste forberedelser.

– Jeg tror at publikum kommer igjen år etter år fordi vi er gode på å levere et arrangement i denne sjangeren, og som treffer. Selv om det er ei storstue og en hall, så blir det koselig og intimt, med duker på bordene og levende lys. Folk koser seg – og det å kose seg, ja det er viktig for dansegallapublikummet, slår hun fast.

PÅ PARKETTEN MED KRYKKER

Til den årlige dansegallaen i Letohallen, som ligger på Dal i Eidsvoll, kommer dansepublikummet både fra lokalområdet, men også langveis fra. Når hotellet er fullbooket er det mulighet for å komme med bobilen – noe mange også gjorde denne helga.

Oddbjørn Homstvedt hadde reist fra Mysen denne kvelden, men har mange kjente i området som han treffer når det er dansegalla. Etter en skade for mange år siden er han avhengig av krykker, men det stoppet ham langt der ifra for by opp damene til dans.

– Jeg er vant til å svinge meg med krykkene, så det er ingen hindring for å ta med dansepartneren på en skikkelig svingom, smilte Homstvedt, og takket for dansen til kveldens første dansepartner.

LES OGSÅ: Svingte sambygdingene

BREDT PUBLIKUM

På dansegalla er publikummet langt fra en ensartet gjeng. Her er alle aldre og alle typer folk representert. Noen har tatt på finstasen. Andre kommer i jeans og cowboyhatt. Ute i foajeen kunne man se flotte festkledde damer i side aftenkjoler, som koste seg med kveldens første drink, mens noen av kveldens yngre gjester tok sin første runde rundt i salen, og «sjekket stemningen».

Tanita Person og Vibekke Nannestad, begge fra Nannestad, er ihuga Rune Rudberg-fans, og var klare for dansefest.

– Det vil si jeg danser ikke da, så jeg takker nok nei om jeg blir bydd opp. Jeg liker best å høre på musikken, sier Vibekke.

– Jeg danser! legger venninne Tanita til, og begge skrattler.

De har vært på dansegalla mange ganger, kan de fortelle.

– Det er bare kjempeartig, og vi møter masse folk, og har det gøy sammen, sier venninnene.

KLARE FOR Å MØTE FANSKAREN

Etter at Rune Rudberg tok pause etter sin første økt på scenen var det gjengen fra Contrazt som skulle på.

– Vi er veldig glade i å spille her i Letohallen. Det at det er en tradisjon for publikum å komme tidlig, er bare kjempeflott. Da er det full fart med en gang. I år har vi kommet ut med den nye plata vår «Luksusliv» i sommer, så nå må jeg passe på at teksten sitter, for publikummet kan alle sangene, sier vokalist Gro Anita Dybendal, noen minutter før bandet skulle i aksjon.

For Rudberg var kveldens første sett med låter levert, og det ble tid til en liten pause mens kvelden enda var ung.

– Det er så hyggelig å komme hit å spille. Jeg har jo bodd på både Dal og Fenstad, så her er jeg på hjemlige trakter. Det ble en flott mottakelse fra publikum i kveld, og fansen er bare helt fantastiske. Jeg er både takknemlig og glad for at jeg fortsatt får lov til å holde på, og dette blir en kjempebra kveld, sier Rudberg, som leverte både nye og gamle låter fra scenen i løpet av kvelden.

Fakta dansegalla

  • Har vært arrangert i over 20 år, og går av stabelen både på høsten og tidlig på våren i Letohallen på Dal i Eidsvoll. 
  • Trekker mellom 700-1000 gjester, og er et av landets mest populære arrangementer for dansegallapublikummet.
  • Årets trekkplastre var dansebandet Contrazt og Rune Rudberg Band.
  • Hotellet var i år fullbooket.

Evolusjon på dansegulvet: Portrett med Hans Olav Trøen


 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FULLT PÅ PARKETTEN: Det tok ikke lang tid etter åpning før det myldret av liv på parketten under helgens Dansegalla i Letohallen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no