18. jul
MANNSTERKE. Vakre toner fylte salen i Panorama da Eidsvoll Mannskor ga sitt bidrag til Flyktninghjelpen og barn på flukt.
 
Samlet inn flere tusen til Flyktninghjelpen
EIDSVOLL. Human-Etisk forbund samlet inn over 20.000 kroner til barn på flukt.

Publisert: 20.feb.2016 10:42
Oppdatert: 27.jan.2017 13:58

Fredag kveld arrangerte Human-Etisk Forbund i Eidsvoll og Hurdal veldedighetskonsert i Panorama, for å samle inn det de kunne av penger til inntekt for Flyktninghjelpen og barn på flukt. Flere hadde tatt turen for å hjelpe til med det de kunne, og det ble litt av en festkveld med både sang, musikk, kaker og kos.

FLERE TUSEN

Leder i Human-Etisk Forbund i Eidsvoll og Hurdal, Roar Nordberg, er strålende fornøyd på sms etter opptellingen av pengene de har samlet inn under konserten.

Hele 23.215 kroner kan nå gis barn på flukt, og selv om målet var tretti tusen, er Nordberg overrasket over givergleden.

- Vi er så imponert over folket som kom, og som har hjulpet oss å samle inn så mye penger, sier lederen, som er takknemlig for at alle utøverne på scenen har stilt opp gratis.

- Vi har bare fått positive tilbakemeldinger og alle ser ut til å sette pris på en kveld som dette, forteller Nordberg.

SANG OG MUSIKK

Kveldens konferansier var ordfører John-Erik Vika. Han ble forespurt om oppdraget for lenge siden og sier det er hans bidrag til saken.

- Barn er en uskyldig part oppi de voksnes disposisjoner, og derfor syns jeg det er viktig at vi har fokuset på barna som ikke kan noe for at voksne tar dårlige avgjørelser, utdyper han.

Det var mange som delte Vikas syn, og programmet var tettpakket med sang, jazz og korpsmusikk. Ove Christian Owe, Kjell Asbjørn Bunæs, Eidsvoll Mannskor og Eidsvoll Storband var bare noen av innslagene man kunne kose seg med fredag kveld.

VIKTIG SAK

Human-Etisk forbund syns det er viktig å sette søkelys på saken, og Nordberg tror alle har blitt mettet på alle fjernsynsbildene av barn i nød og elendighet man ser hver dag.

- Jeg tror rett og slett folk blir litt for likegyldige når de ser dette hele tiden, og det gjør ikke nok inntrykk. Derfor bestemte vi oss for å arrangere denne konserten, så vi kan gi vårt bidrag til all elendigheten som skjer både i Europa, Afrika og Midtøsten, forklarer lederen.

Han syns Eidsvoll og Hurdal har stilt opp bra, og over 100 billetter ble solgt i forkant av konserten.

- Vi skulle jo helst hatt full sal, men vi er veldig fornøyd, sier Nordberg.

HELT FORFERDELIG

En beskjeden eidsvolling i publikum syns det er viktig å støtte en sak som denne, og syns det virket som et veldig fint arrangement med mye interessant musikk og innslag.

- Jeg syns kvelden har vært veldig bra. Det er et godt tiltak, og det er jo kanskje litt synd at det ikke er enda flere publikummere her. De hadde fortjent at det kom flere, sier hun.

Kvinnen syns det er helt forferdelig å tenke på alle barna som lever på flukt.

- Det er så forferdelig tragisk, og vondt å se. De lider i årevis og må bli veldig traumatisert, så det er veldig sørgelig.

LES OGSÅ: Ane Dahl Torp trollbandt publikum

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no