20. apr
JOBBER. Lars Sandholtbråten, William Ildahl, Berit Smedsrud og Lena Bråten, er noen av dem som jobber med å etablere Søndre Eidsvoll skolekorps.
 
Samlet tre små korps i sørbygda til ett stort
BØNSMOEN. 15. desember 2015 ble det avholdt et stiftelsesmøte på Bønsmoen skole, og Søndre Eidsvoll skolekorps ble stiftet.

Publisert: 22.jan.2016 11:28
Oppdatert: 27.jan.2017 13:53

De opprinnelige skolekorpsene Dal, Råholt og Eidsvoll Verk er lagt på is, men lederen av styret i Søndre Eidsvoll skolekorps, William Ildahl, påpeker at det er fullt mulig å starte opp med tre individuelle skolekorps hvis oppslutningen øker kraftig.

- Det har totalt sett vært en nedgang i antall musikanter de siste årene, og selv om vi gjerne skulle sett at det fortsatt var tre korps, valgte vi å danne et nytt etter mange års samarbeid, forklarer Ildahl.

LITE EFFEKTIVT

I tillegg til at de opprinnelige korpsene ble for små til å kunne fungere hver for seg, var det ifølge Ildahl lite effektivt å ha tre ulike styrer, i tillegg til et felles styre med representanter fra de ulike korpsene.

- Dette vil være ressurssparende, og jeg mener det er lettere å rekruttere når vi låter bedre og det ikke er noen tvil om hvilket korps barna tilhører, forklarer Ildahl.

Han mener at det vil være bra med en mer oversiktlig styringsform, som sørger for at alle får den samme informasjonen. Det vil også være lettere å vise hvor korpset kommer fra når de reiser på turer og stevner utenfor Eidsvolls grenser.

LES OGSÅ: Starter en musikalsk tretrinnsrakett

LANG PROSESS

Ildahl påpeker at det har vært en lang og god prosess fra samarbeidet mellom de ulike korpsene oppsto, og fram til det nye korpset ble stiftet.

- Vi har fått mange nye erfaringer gjennom samarbeidet, og de fleste av disse har vært positive, sier Ildahl

MANGE SKOLER

Det nye korpset vil fortsatt rekruttere fra det samme området som tidligere. Dette betyr at barn og ungdommer ved Dal, Råholt, Eidsvoll Verk og Bønsmoen barneskole kan begynne å spille. I tillegg til dette er ungdommene fra Råholt ungdomsskole fortsatt velkomne i korpset.

FINT OG RART

Brage Furulund Sigerstad har spilt i korpset i syv år, og var i realiteten den eneste musikanten fra Eidsvoll Verk skolekorps.

- Det er både fint og rart at vi er et korps, forklarer han.

- Jeg er jo vant til at vi marsjerer fra Eidsvoll Verk barneskole på 17. mai, legger han til.

TURNUSORDNING

Siden det nå er et korps med barn fra fire ulike barneskoler, vil det bli innført en slags turnusordning, som sørger for at alle skolene vil få besøk i løpet av dagen på 17. mai. Når på dagen disse besøkene blir vil variere fra år til år.

FELLES UNIFORM OG FANE

I 2015 tok korpsene i bruk en felles uniform. Nå skal en felles fane på plass, og korpset inviterer alle femteklassinger ved de tilhørende skolene til å komme med sitt forslag.

LES OGSÅ: - Alle er like viktige, og alle blir inkludert

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no