18. nov
SITRONDESSERT. Herlig syrlig sitron panna cotta med sitronkrem. Perfekt som påskedessert.
 
Sjekk denne påskedesserten
MAT. Herlige lysende gule sitroner sammen med herlig norsk fløte. Sammen blir de den perfekte vårlige, litt påskeaktige, desserten.

Publisert: 14.apr.2014 15:17
Oppdatert: 27.jan.2017 12:11

Sitron er gjerne en av de råvarer som kokker nevner når de blir spurt om hva de ikke kunne klart seg uten på kjøkkenet. I tillegg er faktisk sitron en av de tre hellige fruktene i buddhismen.

Panna cotta har jeg skrevet om før. Denne gangen har jeg livet klassikeren opp med sitronsaft. Noe som løfter den kremete panna cottaen med deilig syrlighet.

Panna cotta er perfekt dessert om du skal ha mange gjester, for den kan med fordel lages dagen før, og ikke minst; den faller i smak hos mange.

Sitron panna cotta

(Gir 4 stk.)

Ingredienser:

6 dl kremfløte

1 dl sukker

1 vaniljestang

1 sitron

4 plater gelatin

Slik gjør du:

1. Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann. De skal bløtlegges i rundt fem minutter.

2. Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også i selve vaniljestangen. Gi det hele et oppkok.

3. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Avkjøl litt og rør deretter i presset saft fra sitronen til ønsket syrlighet. Smak deg fram.

4. Fordel blandingen i fire skåler eller glass, og sett i kjøleskapet i minst fire timer, til panna cottaen har stivnet.

Sitronkrem

Denne oppskriften gir ganske mye sitronkrem, men kremen kan fint brukes ved siden av ost, til nystekte scones eller andre rundstykker.

Ingredienser:

2 egg

1 eggeplomme

3 sitroner

300 gram sukker

80 gram smør

Slik gjør du:

1. Pisk egg, eggeplomme og sitronsaft i en metallskål eller en skål som tåler varme.

2. Tilsett sukker og smør, og sett bollen over vannbad.

3. Rør jevnlig med en tresleiv til du får en smidig og blank saus.

4. Sausen skal være tykk nok til at den fester seg på sleiven. (Rundt 20 minutter).

5. Avkjøl.

6. Kremen holder seg i kjøleskapet en uke.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no