18. jul
 
Sjeldent har vel mottakelsen på Herredshuset vært mer mystisk og stemningsfull
Poledance, poesi og sjølskrivi musikk var på programmet da Sirkus OIX sto på scenen i Herredshuset lørdag kveld. Dét slo an blant publikum.

Publisert: 12.nov.2017 21:00
Oppdatert: 12.nov.2017 12:22

Lukta av røkelse siver inn gjennom neseborene og lekne sigøynerjenter møter deg i inngangsdøra. På toppen av trappa venter ei spåkone og i herredshussalen gir tente stearinlys gjenskinn i ei glinsende poledance-stang – og med det var stemninga satt for kvelden.

Mye på programmet

Forventningsfulle publikummere ventet utenfor lokalene. For flere var det uvisst hva som ville møte dem denne kvelden i det gamle, rød signalbygget i Jessheim sentrum.

Og det startet friskt og smidig med poledance midt i salen. Til publikums store fasinasjon og beundring, svingte poledancer June Berntsen seg majestetisk, rytmisk og kraftfullt rundt den sølvfargede stanga. Deretter var det duket for en salig blanding av musikk og poesi.

POLEDANCE I STALLEN: Jeanette Olsen bygde om stallen til poledancestudio

Hedret ulike kunstformer

– Denne kvelden skal hedre ulike typer kunstformer. Du kan kanskje si at det er en forening av uforenlige ting, forteller Steinar Kroksæter, som sammen bandkollega Morten Aanerud sto for regien av kveldens forestilling.

Det var jessheimbandet OIX sitt ettårsjubileum som var utgangspunktet for festaftenen i Herredshuset.

– Men vi ønsket å ha flere med oss, sier Kroksæter.

Ensemblet, som sammen dannet det de har valgt å kalle Sirkus OIX, besto, foruten poledancer June Berntsen og bandet OIX, av poet Nora Aune, pianist Vilde Bruhn Kinneberg og Jan Ove Hansen i rollen som sirkusdirektør – en rolle han for øvrig, med stor innlevelse, mestret veldig godt.

– Visste ikke helt hva vi gikk til

Forestillinga var utsolgt flere dager i forveien og da kvelden kom, fylte i overkant av 100 publikummere de runde bordene som var plassert ut i herredshussalen.

– Veldig spennende og fint! Vi visste ikke helt hva vi gikk til, men det har vært en kjempekveld, smiler Endre og Astrid Opedal, Anita Grønnvold og Theresa Ivetorp.

Alt fra mottakelse til det de så på scenen traff godt.

– Det har vært nesten litt som en kulturell medley, sier Ivetorp.

– Diktlesingen var helt nydelig. Aune burde gi ut en diktsamling! Hun gjorde hele kvelden, mener Grønnvold.

Leverte varene

Poledance og diktlesing til tross, det var OIX sitt ettårsjubileum, og ikke unaturlig bidro de mye fra scenen. Med en god blanding av selvskrevne sanger på norsk og klassikere fra blant annet Bob Dylan, leverte de låt etter låt med høy kvalitet, som absolutt så ut til å fange publikum.

FAKTA:

Hvem er OIX?

  • OIX er et band fra Jessheim, som debuterte i slutten av 2016.
  • Har spilt konserter flere steder på Romerike, blant annet i Lille Barolo og på Kreti og Pleti. Bandet har også gitt ut sin egen EP.
  • OIX har selvskreven musikk og synger i hovedsak på norsk.
  • Under lørdagens konsert hadde de med seg flere i ensemblet og dannet for anledningen Sirkus OIX.

 
IMPONERENDE: Poledancer June Berntsen imponerte med sine akrobatiske kunster.
DIREKTØR: Jan Ove Hansen stilte i rollen som sirkusdirektør og ledet publikum gjennom forestillinga med kjappe replikker.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no