20. jun
MYE JOBB: Elever ved Steinerskolen i Eidsvoll har jobbet på heltid i ukevis med oppsetningen av «Momo og kampen om tiden». Foto: Privat
 
Sju hele uker med teater på timeplanen
På Steinerskolen i Eidsvoll la de andre skolefag til side, for å jobbe med teater på heltid i sju uker. – Vi leker ikke teater, sier regissøren.

Publisert: 30.jun.2018 21:00
Oppdatert: 29.jun.2018 10:10

– Første uka i mai la vi vekk stort sett alle andre skolefag for å fokusere 100% på teater i sju hele uker, sier lærer og regissør Ida Berg Knudsen.

Elevene i 7. og 8. klasse satt opp stykket «Momo og kampen om tiden», basert på en av Michael Endes aller mest kjente og kjære barnebøker. De første ukene gikk med til leseprøver og enkel regi.

Mye å pugge

– Det er mye tekst for elevene å lære seg. Forestillingen er i to akter og varer i hele 90 minutter. Men de har vært med på dette før da vi satte opp Peer Gynt for to år siden, sier Knudsen.

Paralelt ble det jobbet med lyd- og lysutstyr, kostyme, rekvisitter og scenebygging.

– Målet var at publikum ikke skulle kjenne igjen gymsalen vår så har vi la jo lista høyt. Vi sier bare «Vi leker ikke teater!», sier regissøren.

Bygger samhold

For å få et levende spill og et forhold til hver karakter har de tatt i bruk Stanislavskijs skuespillerteknikk.

– Elevene er velkjent med metoden, selv om de ikke vet at det er dette de driver med. Dette gjør at elevene må sette seg inn i hva de ulike personene føler og tenker. Som pedagog tror jeg dette kan være et viktig hjelpemiddel i den sosiale utviklingen hos ungdommene, i tillegg til at teaterperioden bygge opp et godt klassemiljø, avslutter hun.

LES OGSÅ: Vinterlek og karneval på Steinerskolen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no