18. jul
KONSERT: Det blir ikke jul i Eidsvoll uten Linn Asak Andersen, Bjørnar Robertsen og Mona Julsruds kirkekonsert. - Vi serverer en ekte klassisk konsert, og vi ber om at publikum ikke applauderer mellom sangene, sier de.
 
Skal spille julen inn
– Det blir ikke jul før jeg hører Mona og Linn synge duett. Da senker roen seg og alt blir som det skal være.

Publisert: 22.des.2017 09:00
Oppdatert: 21.des.2017 10:44

Organist Bjørnar Robertsen fikk i studiedagene i Tyskland en drøm om å organisere en julekonsert. Det fikk han til, og lille julaften inviterer han for tiende gang til musikalsk julesamvær Eidsvoll kirke.

Med på laget har han sangerne han må høre til jul – Mona Julsrud og Linn Asak Andersen.

KLASSISK

– Dette er en klassisk julekonsert, alt er nakent og akustisk. Den varer i ganske nøyaktig én time med rundt 20 sanger, uten tid til applaus eller andre forstyrrelser. Her skal folk bare nyte musikken og stemningen, påpeker han.

– Definer en klassisk julekonsert.

– At musikken blir spilt slik den er ment. For eksempel er Stille Nacht, heilige Nacht av Franz Gruber, eller Glade jul som vi kaller den på norsk, skrevet for gitar og to damestemmer, og det er slik vi serverer den. I tillegg til andre klassiske julesalmer og sanger. Mot slutten av konserten reiser alle i kirken seg og så synger vi Deilig er jorden sammen. Da er det jul, sier han.

– Her er det ikke tid til noe søtsuppe og fjas, eller mikrofoner og høyttalere. Vi tilbyr en ekte julekonsert med lokale utøvere. Årets høydepunkt for meg har alltid vært når Bjørnar gir alt han har på orgelet og cymbelstjerna kommer. Dette er den fineste julekonserten som finnes, skyter Mona Julsrud inn.

– Julen for meg starter med denne konserten. Da er jeg ferdig med alle pliktene mine og kan bare kose meg. Jeg gleder meg alltid til å synge i Eidsvoll kirke, sier Linn Asak Andersen.

FLINKE FOLK

Med seg til kirken kvelden før kvelden har trekløveret Eivind Baaserud, Martin A. Tornquist, Kåre Aasen og Vegar Berntsen. Sistnevntes oppgave er å lese juleevangeliet.

– Betyr det at du går god for kvaliteten i denne førjulstimen, Robertsen?

– Helt klart, for dette er flinke folk som kan sine ting. Og det er en åpenbaring, som alltid, når Mona og Linn synger Mendelssohn i duett. Disse jentene kan synge, dessuten kler stemmen deres hverandre veldig godt, understreker han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no