21. apr
FART. Med tivoli og mye annen moro er det duket for familiefest i Nannestad sentrum 9.–11. juni. Her fra Nannestadfestivalen i fjor.
 
Lokalt engasjement skaper stor folkefest i Nannestad sentrum
NANNESTAD. Kulturlivet i Nannestad kan oppleves i sin fulle bredde og lager fest i sentrum 9.–11. juni. Et stort og variert program byr på noe for enhver smak.

Publisert: 02.jun.2017 09:00
Oppdatert: 30.mai.2017 12:47

– Nannestadfestivalen er et viktig arrangement for Nannestad kommune. Kombinasjonen av musikk, idrett, lokale foreninger og næringsliv – krydret med lokalt engasjement, skaper folkeliv og en god sosial ramme for arrangementet, sier Ronny Nilsen, kultursjef i Nannestad.

Også ordfører Hans Thue ser fram til festdagene med idrett, kultur, kommune og frivillige i skjønn forening. Nannestad Cup i håndball, som arrangeres i sentrum samme helg, samlet i fjor nærmere 200 lag.

– Nannestadfestivalen et flott sommerlig uttrykk for de beste kreftene i et lokalsamfunn. Vi skylder ildsjelene bak festivalen og dugnadsgjengen fra både fotball, håndball, kultur, og fra lag og foreninger en stor takk for dette arrangementet, som setter bygda ytterligere på kartet og bidrar til at vi alle kan gå sommeren i møte litt gladere og litt mer stolt enn ellers, sier ordføreren

I fjor besøkte om lag 10.000 personer festivalen.

VARIERT

– Her skal du garantert få i gang rockefoten og gjerne også få tatt en svingom. Begynner sulten å gnage serveres det mat og drikke som burde friste enhver gane og tilfredsstille smaksløkene. Det er gjerne spesielt i slike sammenhenger vi ser viktigheten av ildsjelenes arbeid. Uten frivilligheten er det vanskelig å skape et arrangement som det Nannestadfestivalen representerer. Her legger Lisbeth Mirani, og mange med henne, ned et betydelig arbeid, sier kultursjefen.

KULTURSKOLENATTA

Festen starter fredag 9. juni, med konsert på Nannestad sykehjem med elever ved Nannestad kulturskole. Deretter går det slag i slag utover kvelden, med Kulturskolenatta 2017, med arrangementer blant annet i Nannestad bygdemuseum og Nannestad kommunehus. Kvelden avsluttes i storsalen med Travelin Storband og sangsolister fra Nannestad kulturskole.

LOKALE AKTØRER

Lørdag starter Skolekorpsene i Nannestad med konsert, ordføreren taler, og Nannestalentiaden arrangeres. Utover ettermiddagen og kvelden blir det en rekke innslag med blant andre Nannestad kulturskole, politikerdebatt, School of Rock, NoName, Sønnavind, Crème Fraîche, Diozas og Sclagerkameratene. I underetasjen på Nannestad bibliotek er det kunstutstilling alle tre dagene.

Søndag inviteres det til gudstjeneste. Danselåven underholder før det blir utdrag fra Limaspillet på scenen. Også GT Sara dukker opp i Nannestad sentrum søndag ettermiddag. Tivoliet holder det gående i alle tre dager. En festivalavis med fullstendig program skal distribueres til alle i Nannestad.

LES OGSÅ: Langtrampen i Nannestad arrangeres for 38. gang

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PÅ SCENEN. Crème Fraîche underholder fra scenen lørdag 10. juni. Her fra fjorårets festival.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no