27. jun
Skogspilegrimer: I løpet av de neste ukene skal skogbiolog Trude Myhre og Coco tilbakelegge flere hundre kilometer til fots. Håpet er å nå Trondheim innen valgdagen i september og målet er å skape blest rundt skogvernet i Norge. – Skogvern er den viktigste naturvernsaken vi har i Norge, mener Myhre.
 
Skogspilegrim på tur
I løpet av seks uker skal skogbiolog Trude Myhre og hunden Coco gå fra Oslo til Trondheim. På ferden stoppet de innom Jessheim.

Publisert: 06.aug.2017 12:00
Oppdatert: 06.aug.2017 12:02

Noen mil er allerede tilbakelagt etter at skogbiolog Trude Myhre og hunden Coco startet sin ferd fra Miljødirektoratet i Oslo 1. august. Innen valgdagen 11. september skal de ha kommet seg til fots de 643 lange kilometerne fra Oslo til Trondheim.

– folk flest vet ikke nok

Målet med turen er å skape blest om skogvernet i Norge før valget.

– Skogvern er den viktigste naturvernsaken vi har i Norge. Femti prosent av de utrydningstrua artene lever i skogen, derfor er det viktig å verne den for å redde naturmangfoldet, sier Trude Myhre, som jobber for Verdens naturfond (WWF).

Hun ønsker å treffe både politikere og folk flest med budskapet sitt.

– Jeg tror ikke folk vet nok om verken skogvern og skogens betydning, i tillegg må vi få politikerne med på laget, slik at de prioriterer å sette av penger til skogvern, påpeker Myhre.

Stoppet PÅ Jessheim

Som for pilegrimer flest går ferden til fots for Myhre, med innlagte stopp på herberger langs ruta. Det meste av turen skal tilbakelegges alene for henne og hunden Coco, men underveis er planen å møte både lokale skogvernere, skogeiere og lokalpolitikere.

På Jessheim møtte Myhre venstrepolitiker Stein Vegar Leidal og samboeren Kirsti Jenny Bakke, som er styremedlem i Jessheimmarkas venner.

Skogbiolog Myhres budskap klinger godt i Stein Vegar Leidals (V) ører.

– Hennes budskap svarer godt med både det vi i Venstre jobber for og kjernen i Jessheimmarkas venner, sier Leidal, som fikk nyss om Myhres pilegrimsreise gjennom sosiale medier.

Økt bevilgning

Bevilgningen til skogvern i Norge har økt betydelig de siste årene.

– I år er vi oppe i 442 millioner. Det er en start, men ikke nok, mener Leidal, som i likhet med Myhre

synes at skogvernet i Norge går for tregt.

Venstre jobber nå for at bevilgningen skal økes til én milliard.

– Det er penger vi trenger for å ta vare på skogen, påpeker Myhre.

– Viktig for opplevelsen

Skogvern handler imidlertid ikke bare om vern med hensyn til artene som lever i skogen.

– Å ta vare på skogsområder for opplevelsens skyld, er også viktig. Nærskog og bymarker, som her med Jessheimmarka, kan bety mye for folks vel og ve, sier Myhre.

– Opplevelsen og tilgang til turområder er jo nettopp én av grunnene til at det er viktig å bevare Jessheimmarka, sier Kirsti Jenny Bakke, styremedlem i Jessheimmarkas venner.

LES OGSÅ: Elever på pilegrimsvandring

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Engasjert: Samboerparet Kirsti Jenny Bakke, styremedlem i Jessheimmarkas venner, og Stein Vegar Leidal, fra Ullensaker Venstre, synes Myhre går for en viktig sak. – Dette støtter vi helhjerta, sier de.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no