20. aug
 
Skolefri med brettspill, ski og boksing
Det er det ingen grunn til å sitte på rumpa i sofaen selv om det er vinterferie. Aktivitetstilbudet er stort i vårt distrikt.

Publisert: 17.feb.2018 09:00
Oppdatert: 19.feb.2018 15:16

Mens Nannestad og Hurdal ikke har noen tilbud i kommunal regi til vinterferierende skolebarn, satser både Ullensaker og Eidsvoll på å holde ungene i ånde.

FOTOGRAFERE ELLER PERLE?

Har du lyst til å lære å fotografere, bor i Eidsvoll og er elev fra 5. trinn til 10.? Da kan du møte opp i Panorama 19. og 20. februar. Er perling mer for deg, kan du stikke innom og lage smykker i Eidsvoll bibliotek.

På Panorama snurres film, mens det er «Dyriske strofer» – en konsert i biblioteket lørdag 24.

Andre aktiviteter er:

Ungdomsdisko i Råholt bad

Åpne fritidsklubber som vanlig, både juniorklubben i Søndre Samfund og Badet kulturtun og Ungdomscafé i Jonas Lie-huset i Badebakken og i Søndre Samfund.

FOKUS PÅ KLIMA OG MILJØ

I vinterferien retter Eidsvoll 1814 fokus mot klima og miljø. Der inviteres hele familien til aktiviteter både ute og inne. Her skal det bygges snømenn, gåes natursti og på ski i parken og aking.

Innendørs er det også aktiviteter, kafeen er åpen med god mat og det er egne barneomvisninger i Eidsvollsbygningen.

På Festiviteten er det brettspill for store og små og i Badebakken har Eidsvoll Husflidslag lagedager.

Er du av typen som ønsker å bevege deg, har Eidsvoll Basket og Eidsvoll 1814s treninger i Råholthallen.

BLI MED TIL TRYSIL

Bor du i Ullensaker og går på ungdomsskolen, kan det bli skitur til Trysil på deg. Bussen drar av gårde tidlig på morgenen 21. februar med retur om kvelden.

Ellers er det tur til teknisk museum i regi av Frivilligsentralen, malekurs i Galleri Jessheim, kurs i garageband på Kløfta bibliotek, husflid på Algarheim skole, modellflybyggekurs på Forsvarets flysamling Gardermoen og familiedag på Nordbytjernet.

Kino med dagforestillinger

Teater i Kong Rakne

Åpne ungdomshus med dataparty

Aktivitetsdag ved Raknehaugen

Innebandy

Håndball

Boksing

og mye, mye mer.

Noen aktiviteter er gratis, mens andre koster litt. Flere har også påmeldingsfrist denne uka. Aktivitetene er både i privat og kommunal regi. På kommunenes hjemmesider finner du flere opplysninger.

– BEDRE Å FOREBYGGE ENN Å REPARERE

Ullensaker har et stort og variert aktivitetstilbud til vinterferierende barn i kommunen.

– Det skal være noe for alle interessegrupper. Tilbudene spenner fra idrettsaktiviteter, via malerkurs til kurs i garageband. Ullensaker satser på forebygging. Det er bedre enn å reparere, sier Frode Larsen, tiltakskonsulent, forebyggende avdeling barn og unge.

Han forteller at forebyggende avdeling i samarbeid med kulturetat og idrettsråd, lag og foreninger, har stått for dette tilbudet i både høst- og vinterferiene i en årrekke.

– Dette muliggjør alle de tilbudene vi gir i vinterferien uten at det koster kommunen de helt store summene. De aller fleste aktivitetene er gratis, men noen koster det å være med på, som skituren til Trysil. Her er egenandel 400 kroner, men det dekker både buss og heiskort.

UT PÅ SKI?

Ellers er det fullt mulig å engasjere seg selv, også. For eksempel med å finne fram skia og komme seg ut i snøen. Det er kjørt opp løyper på kryss og tvers over hele Øvre Romerike, og foretrekker du å kjøre nedoverski, har både SkiHurdal, Rambydalen og Åslia rikelig med preparerte bakker.

LES OGSÅ: Vinterferien 2017

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no