24. sep
BIFF PÅ GRILLEN. Sommer er grilltid. En skikkelig god biff på grillen er nydelig! Her er mine grilltips.
 
Slik griller du biff
GRILLING. En sommerdag, sola skinner, grillen er tent og biffen legges på. En perfekt sommer for meg!

Publisert: 22.jul.2016 13:02
Oppdatert: 27.jan.2017 14:22

Sommer er grilltid! Ifølge undersøkelser er vi nordmenn utrolig glade i å grille, og har stor tro på våre egne ferdigheter ved grillen. Allikevel tør jeg å påstå at vi kan bli bedre. Hvem har ikke spist forkullet grillmat, eller spist biff som er godt marinert av tennvæske mer enn noe annet? Saken er biff, heter det, men er det det?

LES OGSÅ: Ingen sommer uten

Hva er denne biffen? Og hvordan grilles den? Biffkjøtt er fellesbetegnelsen for det møre kjøttet fra storfe, og som kan stekes som biff eller hel filet. Indrefilet og ytrefilet er nok kjent for de fleste. Begge disse er nydelige som biff, både i stekepanna eller på grillen.

Selv holder jeg et lite favorittstempel på entrecôte, den saftigste og mest smakfulle biffen. Mørbrad og flatbiff anbefaler jeg helst til biffstrimler eller som hel til roastbiff. Det kommer stadig nye produkter i butikkene, og det gjelder også biff, faktisk. Noen butikkjeder kan friste med flat iron steak eller flat iron filet. Møre fine biffer, som helst bør serveres medium stekt eller mindre.

LES OGSÅ: Isen lager du selv

Denne gangen har jeg grillet en flat iron filet. Servert med grillet hjertesalat og kokte norske nypoteter.

Her er mine grilltips til biffen:

Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid. Kjøttet bør helst ha tilnærmet romtemperatur når du legger det på grillen.

La grillen bli ordentlig varm før du starter. Griller du med kull og bruker tennvæske, så la den trekke godt inn i kullene før du tenner på. Det beste er imidlertid å bruke et tennrør eller en grillstarter.

La så kullene brenne til de er dekket av et grått askelag, før du begynner å grille. Da får du best varme, og unngår at flammene brenner kjøttet.

Legg kjøttet på grillristen. Når kjøttsaften «pipler» opp på overflaten kan du snu kjøttskivene.

Ikke stikk i kjøttet med en gaffel. Da kan den gode kjøttsmaken renne ut med kjøttsaften. Bruk grillklype når du griller.

Beregn 200 gram kjøtt per person. Totalt skal en mengdeberegning på hele måltidet bli rundt 500 gram per person, og da er grønnsaker og annet tilbehør medberegnet.

Husk at lite er så sosialt som grilling: Inviter til sommerhygge!

GOD GRILLING!!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no