18. nov
 
Sluttet som osteopat og begynte som modell. Snart ser du han på TV
Han jobber som stjernemodell i alle verdenshjørner, har en bachelor i Idrett, friluftsliv og helse og har fullført en fireårig osteopatiutdanning. Nå skal Robin Pay (30) kjempe om seieren i 71 grader nord.

Publisert: 09.sep.2018 20:30
Oppdatert: 07.sep.2018 14:20

det er langt fra catwalkene under moteukene i Milano, New York og Paris til den norske realityserien der deltakerne skal ta seg fra Lindesnes til Nordkapp. For Robin Pay er de opplevelsene blitt en del av hverdagen.

«Et vendepunkt i livet mitt skjedde for halvannet år siden. Da gjorde jeg det slutt med dama, leiligheten og den fine jobben som osteopat. Tenkte at nå må jeg leve litt. Siden da har jeg jobbet fulltid som modell», sier han i presentasjonsvideoen 71 grader nord har lagt ut på Facebook.

Glad i norsk natur

– Jeg har fulgt med på programmet i mange år, og er svært glad i norsk natur og friluftsliv. Da jeg så på Facebook at de søkte etter en mann i 30-årene grep jeg muligheten, smiler Nannestad-karen.

Robin Pay tok først en bachelorgrad i idrett, friluftsliv og helse – med videre fordypning i tur og turglede. Deretter gjennomførte han et fireårig studium i osteopati. Underveis i det siste studieløpet begynte han tilfeldigvis å jobbe som modell. Det er blitt et innholdsrikt eventyr.

– En venninne ringte meg og sa de trengte en modell til en reklamekampanje. Jeg er en åpen person og takket ja under forutsetning at de kunne lære meg å posere. Deretter har det bare ballet på seg, sier Pay.

I dag jobber han fulltid som modell og har hele verden som sin arbeidsplass. Pay er tilknyttet et hovedbyrå i Norge, og settes i kontakt med internasjonale kunder.

New York, Singapore og Venezia

Det har ført til modelloppdrag i Australia, Singapore, Italia, Tyskland, Spania og New York. For å nevne noen av stedene.

– Kunne du for ti år siden se for deg at du skulle jobbe som modell på fulltid med hele verden som arbeidsplass?

– Nei, aldri i livet. Det var ikke denne karriereveien jeg hadde sett for meg. Samtidig er det et spennende eventyr. Det gir en ekstra trygghet å ha gjennomført de to utdanningene. Jeg kan når som helst falle tilbake på de, sier 30-åringen.

– Hva er mest givende med å være modell?

– Det må være å reise rundt i hele verden. Du får en enorm frihet. I tillegg møter jeg mange interessante og kreative mennesker. Det være seg fotografer, stylister eller designere. Vi er alle med på å skape et produkt, svarer Pay.

– Noen spesielle modelljobber du husker ekstra godt?

– Det må være da jeg ble flydd inn til Venezia. Det var en shoot for et tysk klesmerke. Betalingen var passe bra, men det var helt spesielt å få betalt for å henge rundt og oppleve ett av verdens underverker. Det var mer enn nok betaling i seg selv, sier Pay.

Deltar i jubileumssesongen

Han har jobbet for å promotere alt fra kjente italienske merker til dem som leverer dressene til den britiske hæren. Pay har også tatt jobber for skomerker fra Singapore, SatsElixia og Diesel. Nå trer han snart over i en helt annen rolle – som realitykjendis på TVNorge.

– Det blir kjemperart å se seg selv på TV. I starten prøvde jeg å være litt bevisst på meg selv foran kamera. Men du går raskt inn i en boble. Du er på tur, det er konkurranse og du gjør alt for å unngå å ryke ut. sier Pay.

71 grader nord er verdens lengstlevende realityserie. I 2018 går den inn i sin 20. sesong på TVNorge. Årets sesong har premiere tirsdag 11. september.

– Etter så mange runder er det alltid dristig å hevde at vi har toppet alt, men det mener jeg vi trygt kan si denne gangen, sier programleder Tom Stiansen.

- Deltakerne blir blant annet sendt til eksotiske Bjørnøya, hvor de også blir sittende fast på grunn av uvær. I tillegg skrur vi til programmet litt slik at seerne får se mer av dramatikken som utspiller seg internt i gruppa når ekspedisjonen drar seg til. Det er mange sterke personligheter med, så det slår virkelig gnister noen ganger på vei nordover.

Stiansen er inne i sin 13. sesong som programleder. Denne sesongen lover han to programmer i uka. Han forteller at seerne i jubileumssesongen blant annet vil møte en veganer som har Norges lengste skjegg, en svært ambisiøs eiendomsmegler, en tidligere VIF-keeper, en advokatutdannet PT og en metalrocker. Den som klarer seg best kan innkassere seieren på Nordkapp og dra hjem med ny bil og 300.000 kroner i premiepenger.

Eksotiske Bjørnøya

– Vi hadde ikke i våre villeste drømmer forestilt oss at det skulle bli hele 20 sesonger da vi startet opp, så dette er bare fantastisk moro. Programmet har vært–og er fortsatt–veldig viktig for oss, og vi er stolte av å ha utviklet det selv, sammen med våre venner i Nordisk Film TV. 71 grader nord er blitt en del av DNA-et til TVNorge, og kan med rette kalles for et lite, norsk TV-eventyr, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Siden 1999 har norsk natur blitt servert på spektakulært vis når deltakerne blir satt på harde prøvelser i majestetiske kulisser, helt fra Lindesnes til Nordkapp.

Født og oppvokst i Nannestad

Mellom modelloppdragene bor Robin Pay hjemme på gutterommet hos foreldrene i Maura. Han er født og oppvokst i Nannestad, og har alltid vært glad i å benytte seg av naturen i nærområdet.

– Jeg er veldig glad i lange turer i skogen, spesielt på langrennsski. Hver søndag blir det to-tre timers turer i skogen, sier han.

Han setter også stor pris på nærheten til hovedflyplassen. Med såpass stor reisevirksomhet gjør det at han slipper store reiseavstander i Norge også.

71 grader nord er ferdig innspilt. Pay kan selvsagt ikke avsløre noen hemmeligheter fra programmet, men sier seerne har mye spennende å se fram til.

– Hva var det mest utfordrende?

– Det må nok være at vi ikke vet noe om hva som venter oss. Kvelden før vet du ikke når du blir vekket, hvor mye klokka er eller hvor du skal. Plutselig får vi oppgavebeskrivelsen og da er det bare å gå i gang og løse oppgavene på best mulig måte. Det kan være krevende, men samtidig spennende og morsomt.

– Blir det også noen intriger?

– Ja, så absolutt. Samtidig blir det ikke så mye at det ligner på Paradise Hotell eller Farmen. 71 grader nord er seg selv likt, og det vil det fortsette å være.

Med tanke på sin egen bakgrunn–både som natur- og turglad og også utdanning i den retningen–var Pay spent på hvordan det ville være å reise på tur med mange andre mennesker og et helt TV-produksjonsteam.

Fortsetter modellkarrieren

– Før vi begynte sa produsenten at han ville ha med seg mennesker det var kult å reise på tur med. Det er en fin og hyggelig gjeng. Jeg stortrivdes hele veien.

– Hva tenker du om veien videre innenfor modellverdenen?

– Jeg stortrives så godt i jobben min at jeg ønsker å fortsette med det så lenge jeg kan. Samtidig har jeg ingen garantier for hvor lenge det kan fortsette. Men det er også noe jeg liker med denne tilværelsen. Du må leve i nuet og ta hver dag og hvert oppdrag som det kommer, sier Pay.

71 grader nord er delt opp i ulike faser. Deltakerne kjemper om å komme seg videre fra hvert program. Én deltaker sendes hjem i hver episode. Til slutt står én deltaker igjen og vinner de høythengende premiene og tar en prestisjefylt seier.

– Er det du som stikker av med seieren, Robin?

– Det kan jeg dessverre ikke svare på. Det er viktig at seerne beholder spenningen til programmet er ferdigvist på TV. Det jeg kan si er at det blir mye spenning, nerve og dramatikk underveis. Det er bare å glede seg, sier Robin Pay fra Nannestad.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no