17. jul
I FOKUS. Handlingen i Grease dreier seg mye om forholdet til de to hovedpersonene Danny og Sandy som i kulturskolens oppsetning spilles av henholdsvis Daniel Andre Nordskag (17) og Anne Kristine Rustad (16)
 
Snart klare for Grease-premiere: Rocka karer og fjonge damer i skjønn forening
KLØFTA. Grease-gjengen fra Ullensaker kulturskole ligger nå i hardtrening for å finpusse dansetrinn, sangstrofer og replikker før teppefall for forestillingen i Kong Rakne om få uker.

Publisert: 01.feb.2017 10:34
Oppdatert: 01.mar.2017 11:08

I helgen var hele gjengen samlet på Bakke skole der det ble teropet på koreografi og replikker som skal sitte til forestillingen søndag 19. mars.

POPULÆR KLASSIKER

Den populære musikalen ser aldri ut til å gå av moten, og blant de unge sang, teater og musikkelevene ved kulturskolen er Grease like populær som for tidligere generasjoner musikalfans.

- Det er absolutt en av våre favorittmusikaler. Den har alt. Dans, humor og historien er morsom, sier Viktor Høgseth Hagen (16) og Daniel Andre Nordskag (17).

Nordskag spiller rollen som Danny Zuko, som John Travolta foreviget på filmlerretet. For ham er det første gnag han er med på noe i teatersammenheng, men han har nervene under kontroll.

- Det er litt skummelt, men det er bare kjempegøy å være med på. Jeg har sang som min sterkeste side så det er heller litt mer utfordrende med koreografien, forteller han.

LES OGSÅ: Kulturskolen søker unge som vil spille i Grease

JUBILEUMSÅR FOR KULTURSKOLEN

Å sette opp musikalen har det siste året vært et stort satsingsprosjekt fra kulturskolen som i år markerer femti års jubileum.

- Vi har gjort noen tilpassinger i stykket, men ellers er vi tro mot sceneversjonen, som er noe annerledes enn filmversjonen, forteller regissør og instruktør Tor Itai Keilen. Sammen med prosjektleder Tove Alsegård, som også er koreograf holdt de styr på gjengen som i helgen var samlet for siste innspurt før premieren.

- Vi får også utrolig god hjelp av mange dedikerte foreldre som står på og hjelper til med kostymer og alt mulig som trengs for å få til gjennomføringen av et så stort prosjekt, sier Keilen.

STOR DUGNADSINNSATS

I tillegg til de unge utøverne var også de kostymeansvarlige på plass for å tilpasse det som skulle til for å få alt klart før premieren.

- Det er jo gøy for oss voksne også å være med på dette, og vi kjenner jo godt musikalen som var populær også da vi var ungdommer. Det er ekstra artig å gjenskape kostymene, og det har vært gravd i mange skuffer og skap i tillegg til at vi syr, forteller Gudrun Sveinsdottir.

LIVEBAND PÅ SCENEN

En annen gjeng som også ligger i hardtrening om dagen er bandet som skal stå for musikken i forestillingen.

- Det blir livemusikk på scenen så bandet øver nå sammen for å få alt på plass. En forestilling som dette blir jo aldri helt ferdig, og mye legges ned den siste uke i sluttfasen, men vi ligger godt an til å nå målet, og alle gleder seg stort til å opptre foran publikum, sier Keilen.

LES OGSÅ: The Addams Family har blitt en stor publikumssuksess. Har solgt langt flere billetter enn ventet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no