24. apr
 
Sommeridyll i parken
EIDSVOLL VERK. I herlig sommervær koste både store og små seg i parkanlegget ved Eidsvollsbygningen søndag formiddag, der det ble arrangert «Vårslipp i parken».

Publisert: 22.mai.2017 12:00
Oppdatert: 22.mai.2017 12:13

Sammen med musiker og lokal ildsjel Vidar Pettersen, inviterte Eidsvoll 1814 til en dag fylt med underholdning og aktiviteter i parken ved Riksbygningen.

– Parken er altfor lite i bruk, så dette var på tide. Det er et kjempeflott initiativ, og det er klart at vi støtter opp om det, sier forfatter og kulturkjendis Tom Stalsberg, som bidro fra scenen.

SOL OG SOMMERIDYLL

I forkant oppfordret arrangøren publikum til å ta med seg pledd og piknikkurv, og det tok eidsvollingene på alvor.

– Jeg var så nervøs i formiddag da det var overskyet. Det er første gang vi prøver på noe som dette, og vi var utrolig spente på oppmøtet. Nå skinner sola, og det en fantastisk dag. Alt har klaffet, sprudler en strålende fornøyd Astrid Galstad fra Eidsvoll 1814.

Nabo til Eidsvollsbygningen, Gerd Piro, la søndagsturen innom parken, og var full av lovord.

– Før i tida fikk vi jo nesten ikke gå på gresset. Dette er et nydelig parkanlegg som absolutt må brukes mer. Det har vært en helt fantastisk dag, og jeg har storkost meg, sier hun.

GRATIS KONSERT-KONSEPT

Eidsvoll 1814 har nylig startet et konsertkonsept i samarbeid med musiker Vidar Pettersen, og nøkkelen for å trekke publikum er flere.

– Det er viktig at arrangementet skal være gratis. For dagen i dag hadde vi også lagt en plan for at også de minste skulle ha et aktivitetstilbud med det kreative verkstedet. Der har det vært stinn brakke i dag, så dette ble en suksess som vi absolutt kommer til å gjenta, konstaterer Galstad.

EN DAG FOR HELE FAMILIEN

Mens barna boltret seg i verkstedet og med fotball på plenen, fikk den eldre garde i alle generasjoner med seg et variert program fra scenen. Der ble det framført musikk, sang og poesi. I tillegg ble det i løpet av formiddagen avduket en fotoutstilling med bilder av fotografene Karin Fajersson og Harald Opheim fra Oslo kameraklubb, som har latt seg fascinere av Eidsvoll Verk-området, og industribygningene langs Andelva.

– Dette var et kjempehyggelig arrangement, og topp å kunne ta med barna. Vi stemmer for flere slike arrangementer her i parken, sier venninnene Stine Skårerverket-Olsrud og Halima Karlsen, som hadde tatt turen fra Råholt.

Fra matboden til blogger og kakeentusiast Kristin Ljøtun, kunne man også få kjøpt rykende ferske kanelboller, og ikke minst fargerike og velsmakende muffins – noe Elita Kjærnes og Leona Hallonen-Jensen ikke var sene om å la seg friste av.

– De var så fine, men vi må jo dessverre spise dem opp. Og de var skikkelig gode, kunne de to fortelle.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HERRE FOR SIN HATT. Oliver Skårerverket-Olsrud hadde fått laget seg en passende hatt for dagen i aktivitetsverkstedet.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no