16. sep
SPERRER SENTRUM. Willy Kvilten
og 17. maikomiteen på Jessheim sperrer sentrum for biltrafikk nasjonaldagen.Foto: Kristian Westgård og Knut G. Hansen
 
Sperrer gatene 17. mai
JESSHEIM. Hold deg unna Jessheim sentrum om du kjører bil 17. mai. Sentrum blir sperret av store deler av dagen.

Publisert: 11.mai.2017 21:00
Oppdatert: 11.mai.2017 21:37

Det har 17. mai-komiteen for feiringen på Jessheim bestemt. Årsaken er at det er veldig mye folk i Jessheim sentrum denne dagen, helt fra morgenen av. Tidligere år har trafikken gått som vanlig i gatene, med trafikkvakter plassert på strategiske steder, men i år sperres sentrum av store deler av nasjonaldagen.

VIL UNNGÅ ULYKKER

Willy Kvilten, leder av 17. mai-komiteen, sier at den direkte årsaken til endringen er at det kom biler inn i 17. mai-togene i fjor.

– Når det er mye folk og små barn som går i 17. mai-tog ønsker vi ikke å få ulykker på grunn av dette. Derfor har vi vært i kontakt med politiet, som sier at vi har anledning til å sperre gatene, sier Willy Kvilten.

HAR LAGET EN PLAN

Kvilten sier at de har laget en plan som forsøker å holde vegene og gatene så åpne som mulig. Sperringene endrer seg derfor i løpet av dagen.

– Men av hensyn til sikkerheten, velger vi altså å stenge deler av sentrum denne dagen.

Fra natt til nasjonaldagen og fram til klokka ni er rådhusplassen sperret av. Etter klokka ni nasjonaldagen utvides sperringene for å skjerme barnetogene som kommer inn til sentrum fra flere kanter. Etter at barnetogene er ferdige klokka 11 trekkes sperringene tilbake, slik at det bare er selve sentrumsområdet som holdes fritt for biler. Klokken 15 gjøres nok en justering, for å sikre trygg avvikling av barnehagetoget og borgertoget.

– Traseen til borgertoget blir sperret fram til klokka 17.30, da denne delen av arrangementet vil være ferdig, sier Willy Kvilten.

FRIVILLIG AVVIKLING

Det er frivillige som skal stå for avviklingen av vegsperringene. Ullensaker korpsforum er hyret inn for å holde orden på sperringer og vakthold langs vegene.

– De får betalt for denne jobben. Vi må også sørge for at uttryksningskjøretøy kommer fram, og vi vil ha kontroll hele dagen, sier Kvilten.

Han sier også at 17. maikomiteen har varslet Ruter, slik at bussene kan legge om trafikken sin utenom sentrum 17. mai.

Om du har bilen din parkert i sentrum natt til 17. mai, kan det være at den blir innesperret noen timer.

– Om du vil unngå dette, kan det være lurt å kjøre bilen ut av sentrum for noen timer, sier Kvilten.

TORE KVÆRNER ER HOVEDTALER

Det er 4500 elever i grunnskolen i Ullensaker, og potensielt er det derfor veldig mange som er med i barnetoget om morgenen. I tillegg er det om lag 2000 barn i barnehagene.

– Det er tradisjonen som er viktig for oss. For mange er 17. mai en tradisjonsdag og det bør være gjenkjennelig. Stammen er flaggheising, barnetog og borgertog. Vi bevarer de faste punktene, og varierer litt på underholdningen, sier Willy Kvilten. I år er det Tore Kværner som er hovedtaler på Jessheim.

LES OGSÅ: Else Kåss Furuseth kom til Jessheim for å si unnskyld etter 17. mai-talen

 
STENGT. Sperringer i Jessheim sentrum 17. mai kl. 11–15.00.
MORGEN. Sperringer i Jessheim sentrum 17. mai kl. 9–11.00.
BORGERTOGET. Sperringer i Jessheim sentrum 17. mai kl. 15-17.30.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no