19. jul
ODDS. Eli Marie Almeli er ei av kvinnene som konkurrere om Miss Norway-tittelen. Hun liker dårlig at et utenlandsk spilleselskap tilbyr folk å vedde på deltakerne.
 
Spillselskap tilbyr odds på Miss Norway. Det liker semifinalist Eli Marie Almeli dårlig
EIDSVOLL. Nå kan du sette penger på hvem du tror blir Miss Norway.

Publisert: 28.feb.2017 15:48
Oppdatert: 01.mar.2017 12:41

Øvre Romerike har to kvinner i semifinalen i Miss Norway: Ida-Emilie Grønvold Bakke fra Jessheim og Eli Marie Almeli fra Feiring. At et utenlandsk spilleselskap nå tilbyr odds på dem, synes Almeli ikke noe om.

- For meg blir det feil å assosiere Miss Norway med pengespill. Å spille om penger er i mine øyne negativt for jeg kjenner spilleavhengige mennesker og vet hvordan de sliter. Spilleavhengighet er som en hvilken som helst annen ødeleggende avhengighet, sier hun.

LAG, IKKE UTSEENDE

Hun sier det er spesielt å bli veddet om som enkeltperson.

- Å spille på et fotballag er en sak, men vi er bare enkeltpersoner som spillerne ikke kjenner. Dermed dreier spillet seg kun om utseende, for de vet ikke noe om hvordan vi er som mennesker. Jeg hadde aldri trodd dette ville komme, påpeker hun.

- Hvorfor ikke?

- Det er en grunn til at Norge har strenge regler for spilling. Spilleautomater er forbudt, men nå bruker man nettet og blir like avhengig. Jeg synes ikke folk skal bruke pengene sine på oss, slutter hun.

ET EKSTRATILBUD

Magnus Magerøy er Coolbets sjef i Norge, som er etter EUBs erfaring det eneste selskapet som tilbyr odds på Miss Norway.

- Hvorfor dette tilbudet?

- Vi har en stor andel norske eiere og mange i ledelsen er nordmenn. I og med at vi er en bookmaker med stort fokus på norske kunder tenkte vi at dette var et godt ekstratilbud til dem.

- Hvordan er responsen?

- Spillerne har gitt klare signaler på at de liker når vi tester odds på nye ting. I denne konkurransen er de ikke helt enig med oss om hvem som har størst sannsynlighet til få å representere Norge i den internasjonale konkurransen.

- Hva er tradisjonen deres med å tilby spill på annet enn sport?

- Vi prøver stadig å finne potensielle spill på annet enn sport. I høst hadde vi muligheter på valget i USA. Spesifikt for det norske markedet hadde vi for eksempel mulighet for å spille på Spellemannsprisen. Vi får også flere nye spill på ikke-sportslige hendelser, men det er foreløpig for tidlig å noe om disse.

- Blir Miss Norway en fast del av deres portefølje?

- Vi ser absolutt på den muligheten. I første omgang ønsker vi å gjennomføre denne runden, og levere odds på den internasjonale finalen. Så vil vi beslutte om hva vi gjør neste år, sier Magnus Magerøy.

IKKE ODDS SOM AVGJØR

- For utøvere er det interessant at et spillselskap tilbyr veddemål over hvem som vinner. Men det ikke utenlandske odds som avgjør hvem av jentene som går videre. Det avgjørende er de utførte aktivitetene som representasjon, sponsoroppdrag, foto og media, pluss dommerpoeng i finalen og sms-stemming fra publikum, melder arrangøren.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no