23. apr
Lystig lag. Buicken har vært land og strand rundt. I fjor holdt de mellom 20 og 25 konserter sammen - og det synes. Under lørdagens arrangement ble det levert både poesi og musikk av ypperste klasse fra scenen.
 
Stinn brakke siste kvelden på gamle Nebbenes
EIDSVOLL VERK. Det var mange følelser i sving hos publikum da Buicken besøkte gamle Nebbenes.

Publisert: 22.jan.2017 19:11
Oppdatert: 01.mar.2017 11:05

Applausen sto i taket da Buicken, med Tom Stalsberg, Lars Saabye Christensen, Stian Carstensen, Amund Maarud, Knut Reiersrud og Mathias Eick entret scenen på Nebbenes lørdag. Stemninga ble ikke noe dårligere utover kvelden, og da Buicken-gjengen rundet av sitt poetiske verksted i nidraget, fikk de stående applaus fra de 350 frammøtte publikummerne.
Stemning og applaus til tross, det var ikke til å komme utenom at det kan bli få slike arrangementer ved Nebben framover.

- Det er en tid for alt

- Det er trist at drifta er lagt om. Jeg tror det er mange følelser som er ute og går her i kveld, sier Vigdis Tangen, som var på plass ved gamle Nebbenes sammen med blant annet sin søster Tone-Lise Christensen.
Se flere bilder fra da Buicken besøkte Nebbenes i bildegalleriet
De to søstrene er oppvokst på Råholt, og har som mange andre i området hatt Nebbenes som sitt tilholdssted i ungdomsårene. Mang en halvliter og karbonadesmørbrød har opp igjennom årene blitt servert i den populære kafeteriaen og ved utestedet.
- Ja, vi vanka her i alle år i ungdommen. Dette her var liksom vår plass, dette, forteller de to.
Selv om søstrene nå kanskje har drukket sin siste halvliter på gamle Nebbenes, har de forståelse for at drifta må legges om.
- Det er trist, men vi skjønner jo hvorfor det skjer. Det må være dyrt å drifte en slik plass. Det er en tid for alt, og Nebbens tid er nå forbi, sier Christensen og Tangen.

POESI UT TIL FOLKET

Buicken, som altså besøkte gamle Nebbenes for første, og sannsynligvis siste gang, er Tom Stalsberg og Lars Saabye Christensens poetiske verksted. De to startet opp sammen etter en USA-reise, og har holdt det gående siden 2010. Med seg på laget har de flere kjente og kjære musikere, og under lørdagens arrangement ble det både bluesbaserte toner og diverse lyriske vendinger fra scenen.
- Det var litt spesielt å spille. For meg har jo Nebbenes alltid vært her. Men jeg føler vi fikk satt et verdig punktum nå i kveld, sier Stian Carstensen etter endt konsert.
Tom Stalsberg, som sammen med Vidar Pettersen, dro i gang kvelden, var på sin side strålende fornøyd.
- Dette er noe av det morsomste jeg har gjort i mitt liv. Både gjengen på scenen og publikum var flotte. Mer kan man jo ikke forvente, smiler han, og legger til at det var et verdig farvel.
- Men nå er det fest resten av kvelden! Jeg håper folk blir natta ut.

- DET SMAKTE LIKE GODT SOM FØR

Og da Buicken kunne blinke seg inn til sida og parkere etter et forrykende show, var det duket for karbonadesmørbrød, eller «karbis», på Nebben.
- Dette var veldig godt! Akkurat som forventa, og nesten som i gamle dager, forteller en fornøyd Anne-Marit Halvorsen etter å ha tatt en bit av Nebbenes´ velkjente karbonadesmørbrød.
Sammen med vennegjengen, som alle er fra området, var hun på plass for å nyte god musikk og godt selskap på gamle Nebbenes denne lørdagen.
- Vi har jo vært her mye tidligere, så det er mange minner knyttet til stedet, sier Halvorsen til lett nikking fra resten av gjengen.
LES OGSÅ: 35 år, 130.000 musikkfrelste gjester. Nå er det slutt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no