16. jul
TREKKPLASTRE. Stian Carstensen (t.v.) og Knut Anders Sørum (t.h.) er trekkplastre når kultursjef Siw Krogh Østerholm og direktør Bård Frydenlund inviterer til tradisjonell 17. mai-feiring ved Eidsvollsbygningen.
 
Stjernespekket 17.-maiprogram ved Eidsvollsbygningen
EIDSVOLL VERK. Det blir tradisjonelt ved Eidsvollsbygningen på nasjonaldagen. Det betyr underholdning av internasjonal klasse.

Publisert: 15.mai.2017 13:00
Oppdatert: 15.mai.2017 13:09

For i år har arrangementskomiteen trommet sammen navn som Knut Anders Sørum, Åse Kleveland – og Stian Carstensen. Sistnevnte har for anledningen mobilisert kremen av musikkliv i Eidsvoll, og går på scenen sammen med Mona Julsrud, Thomas Hvale, Rune Melby, Mats Eilertsen og Caroline Dewson.

KLEVLAND ER HOVEDTALER

Åse Kleveland trenger neppe noen nærmere presentasjon, men for ordens skyld: Hun er musiker, med fire utgivelser bak seg, og vinner av blant annet spellemannsprisen. Hun har også være politiker, og var kulturminister fra 1990 til 1996 i regjeringene til Gro Harlem Brundtland. Hun har hatt utallige roller og verv i både norsk og svensk kulturliv. Kleveland er hovedtaler på Eidsvoll Verk 17. mai.

TREKKPLASTER

Trolig er Åse Kleveland trekkplaster nok for mange, men for å sikre seg har Eidsvoll 1814-direktør Bård Frydenlund og kultursjef i Eidsvoll Siv Krogh Østerholm fått med seg den norske stjerneartisten Knut Anders Sørum.

Totningen er kanskje best kjent fra programmet Stjernekamp på NRK, men har jobbet i en årrekke med musikk og representerte Norge i Melodi Grand Prix i 2004.

Nå skal han synge for trolig flere tusen gjester i parken utenfor Eidsvollsbygningen på selveste nasjonaldagen.

– BLIR IKKE BEDRE

Knut Anders Sørum synes det er veldig moro å få lov til å spille ved selveste Eidsvollsbygningen 17. mai. – Det neste må vel bli slottsbalkongen. Men der har de ikke konsert, så vidt jeg vet, sier totningen. Repertoaret 17. mai vil bestå av både Prøysen og andre norske viser, men også musikk han fremførte i Stjernekamp. – Etter Stjernekamp har det løsna skikkelig. Det er flere som har spurt meg om 17. mai, men det var lett å si ja da Eidsvoll spurte.

STARTER TRADISJONELT

17. mai-programmet er tradisjonelt ved Eidsvollsbygningen. Det starter om morgenen med flaggheising og bekransning ved statuene av Carsten Anker og Henrik Wergeland.

Ved 22. juli-monumentet skal det også nedlegges krans. Deretter blir det frokost, før bygningen åpner og barnetoget ankommer. Deretter blir det familieunderholdning og økumenisk gudstjeneste før drakttoget ankommer og festforestillingen begynner.

Det går for øvrig rykter om at ordfører John-Erik Vika har fått ekstra tid på scenen for å utbringe Henrik Wergelands skål, men hva den ekstra tiden skal brukes til er foreløpig hemmelig.

INVITERT: Tenk sånn flaks, ’a gitt! At mai måned er om våren

 
OMVISNING. Knut Anders Sørum, kjent fra Stjernekamp og med flere hitter i bagasjen, er hovedartist ved Eidsvollsbygningen 17. mai.
ARTISTER. Knut Anders Sørum og Stian Carstensen deler historier når de møtes for å snakke om 17. mai-feiringen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no