16. jun
KULTURSERVITØR: År etter år serverer kulturhusleder John Jørgen Støa det ene kulturprogrammet bedre enn det forrige. Det betyr kultur for de aller fleste og i alle aldre. - Dette er folkets hus, og da må vi nå så mange som mulig, sier han. Arkivfoto
 
Støa serverer topp kultur
Humor, teater, rock, revy, musikal og mye mer. Kulturhøsten på Jessheim blir solid.

Publisert: 06.jul.2017 16:00
Oppdatert: 05.jul.2017 13:45

Kulturinteresserte ullsokninger har i mange år vært bortskjemt med gode vår- og høstprogrammer i kulturhuset. Også denne høsten får de i pose og sekk.

På programmet står alt fra standupkomikere til rock, blues, klassisk musikk, viser, til teater, revy og musikal. Barna får selvsagt sitt og det blir naturligvis juleunderholdning. Noe for enhver smak, altså.

ER FOR SMÅ

Kulturhusleder John Jørgen Støa har vært i bransjen i mange år, og tror det er noen av grunnen til de gode velfylte programmene.

– Jeg har jo fått en del kontakter gjennom årene. Men det skal også sies at vi har et svært attraktivt kulturhus. Storsalen vår er fantastisk flott med plass til 450 publikummere. Den får vi mye skryt for, påpeker han.

– Holder det i dagens marked?

– Nei, egentlig ikke. De nye kulturhusene som bygge nå tar inn opp mot 800 mennesker. Dermed velger de mest populære artistene disse. Vi kunne hatt inn mange flere publikummere med flere seter, for det er stort sett utsolgt på de største navnene. Vi begynner å bli for små, sier han.

– Noen du vil trekke spesielt fram?

Riksteatret for eksempel, som kommer hit med åtte oppsettinger i året. De er fantastisk bra. Av kulturhusene i Akershus er vi det beste på teater, understreker Støa.

VARIERT

– Hver sesong kommer dere opp med et variert og spennende program. Gjør dere dette helt bevisst?

– Ja. Det er folket som eier dette huset og vi må ha et bredt program for å favne så mange som mulig. Å sette sammen den allsidige kombinasjonen er en morsom utfordring. Uten variasjonen hadde vi blitt for spesialisert. Jeg vil imidlertid ha inn noe for alle.

– Høsten er nærmest fullbooket allerede, og du har aktivitet i huset nærmest døgnet rundt. Har du noen overraskelser på lur?

– Ikke som jeg vet om foreløpig, men om det skulle dukke opp en sværing så skal jeg alltid klare å få satt av tid til, sier han.

-Hva sier publikum om tilbudet og huset?

– Vi får mange gode tilbakemeldinger, og det er selvsagt hyggelig. Folk pleier jo som oftest å kommentere det negative, men det er det lite av her.

– Er du fornøyd med programmet i høst?

– Ja, dette blir litt av en sesong. I tillegg bruker vi Herredshuset mer og mer. Flere artister passer best i mer intime lokaler, og det huset har gitt oss en mellomting for rundt 150 personer. Det betyr helt spesielle opplevelser i nærhet av artistene, sier kulturhusleder Støa.

HØSTENS PROGRAM

Humor:

Dagfinn Lyngbø, Morten Hansen, Dora Thorhallsdottir, De glade damene på tur - med Britt Elisabeth Haagensli og Anne Marie Ottersen.

For barn:

Bukkene Bruse på Badeland, Annie, Gråtass traktorhjul, Folk og røvere i Kardemommeby.

Konserter:

Moddi og Trondheimsolistene Quartet, Farmers Market, Betlemania 1967, Hot club de Norvège, Lars Klevstrand, Valentourettes speller Jokke, Damer i Blues, Vamp, Macca - The Paul McCartney Storym, Bjørn Afzelius, Finn Kalvik, Benny Borg, Christmas with Nordic Tenors, deLillos, På stengrunn - Rudolf Nilsens sanger og dikt, Julekonsert med Oslo Gospel Choir, The show must go on X.

Riksteatret:

Kan nokon gripe inn, Albert & Anna, Gjengangere

Annet:

Konserthyllest til GT-Sara, Honningsvågrevyen - over fifty og snill og grey, Beauty and The Beast j, Ingvard Wilhelmsen - Det er ikke mer synd på deg enn andre, Stilett - Staten må ta ansvar!, Dr. Bergland bryter taushetsplikten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no