18. jul
 
Stor variasjon på scenen
NANNESTAD. Dommerpanelet må ha hatt en vanskelig oppgave da årets UKM ble arrangert i Nannestad. Under mønstringen lørdag formiddag viste nesten hundre unge talenter seg fra sin beste side.

Publisert: 13.mar.2017 10:09
Oppdatert: 13.mar.2017 19:49

Med Stevie Wonders «I Wish» og Christine Keelers «The Skatalites» på spillelista, fikk bandet RadioSymphonikerne æren av å spille i gang årets UKM i storsalen på Nannestad kommunehus – og det gjorde de med glans.

Med godt samspill og flott vokal, leverte de elleve unge musikantene varene fra scenen, til stor applaus fra publikum. De tre i dommerpanelet må også ha likt det de hørte, bandet kom nemlig videre til fylkesmønstringen.

Med i tre innslag

RadioSymphonikernes to vokalister, Carina Gundersen (16) og Kamille Nyhagen (15), deltok med flere numre under årets UKM.

– I tillegg til bandet, er vi med i koret The Young Northern Voice, også synger vi sammen under navnet CaKa, forteller de.

Sistnevnte framføring var imidlertid jentene ikke helt fornøyd med.

– Skal jeg være helt ærlig? spør Carina Gundersen.

– Jeg er ikke så veldig fornøyd med den siste sangen. Jeg synes egentlig det gikk ganske fælt. Vi bomma og sang i grunn litt surt, sier hun.

Litt misfornøyde til tross, de to jentene synes det er flott å få delta på UKM.

– Det er fint å øve på å stå på scenen, også er det gøy å få vise fram hva man holder på med, sier Gundersen og Nyhagen.

Kunstutstilling

Men det var ikke bare på scenen at ungdommens kunster kom til uttrykk. I UKM kan man delta med de fleste kulturuttrykk, og i foajeen var det duket for kunstutstilling.

Christine Bekkevar Notø (13) kom videre til fylkesmønstringen med sitt maleri av en engelsk landsby.

– Jeg liker veldig godt å male og går på kunstgruppe på kulturskolen, smiler Bekkevar Notø, og legger til at hun har drevet med maling og tegning i flere år, men at det er første gang hun deltar på UKM.

Bak maleriet ligger det mange timer med arbeid.

– Jeg begynte nok med maleriet en gang før jul, anslår hun.

– Ofte liker jeg å male hester, men akkurat dette bildet ble malt i sammenheng med en oppgave jeg fikk på kunstgruppa.

Mamma Mona Lill Bekkevar var også med for å se på utstillingen.

– Jeg er imponert over hva ungdommen får til. Det er moro at de får lov til å stille ut bildene og vise fram hva de har holdt på med, sier hun.

Fra sang og dans til teater

Det var i år 92 påmeldte til årets UKM i Nannestad, fordelt på UKM scene, UKM kunst og UKM band.

– Det er samme antall innslag som i fjor, men alt i alt noen flere deltakere, forteller Stein Magne Eggen, en av arrangørene, og legger til at de er tilfredse med dagen og gjennomføringen.

– Det var masse flotte sceneinnslag og kunst. Det virket også som om deltakerne har hatt en bra dag og en bra opplevelse, og det er jo målet med en slik mønstring, påpeker Eggen.

Dommerpanelet, bestående av Leif Lillejordet, Mari Moe og Cornelia Lauritzen, sendte i alt elleve bidrag videre til fylkesmønstringen.

Tre av disse var innen kunst, sju ble sendt videre fra UKM scene, mens bandet Hubro, var de siste som fikk plass videre i mønstringen.

Første gang på UKM-scenen: Gikk videre til fylkesmønstring

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no