26. apr
THE WIZ: Denne gjengen har vært blant aktørene i The Wiz som hadde siste forestilling denne helga. F.v.: Tinnmannen - Håkon Bjerke, Dorothy - Hanne Selmer-Olsen, løven - Eirik Jahren Røine og fugleskremselet - Mari Charlotte Soland. Foto: Ullensaker teater
 
Storsatsinger og suksesser i kø på kulturhus-scenen
De siste årene har Ullensaker kulturhus vært arena for en rekke lokale storsatsinger på teaterscenen, og nye er på vei. – Vi er heldig å ha et stort og sterkt teatermiljø, som vi må bevare og satse videre på, sier kultursjefen.

Publisert: 07.feb.2018 15:00
Oppdatert: 07.feb.2018 12:14

Denne helgen gikk sceneteppet ned for siste gang for musikalen «The Wiz» i regi av Ullensaker teater og Ullensaker kulturhus. I mars overtar Ullensaker kulturskole scenen med «Aladdin», hvor over førti av kulturskolens elever spiller, danser og synger.

De siste årene har tusenvis av publikummere fylt Kong Rakne og fått oppleve alt fra Grease, Cats og The Addams family til Beauty and The Beast jr og The Wiz.

Flere storsatsinger er også på vei - deriblant Hairspray med Romerike musikkteaterskole til høsten og Den lille havfruen med Ullensaker Show Choir etter nyttår.

LES OGSÅ: Kjendisregissør: – Amatørteater binder folk sammen og er veldig viktig for lokalmiljøet

Satsing og samarbeid

Kultursjefen i Ullensaker kommune, Jon Henrik Solhei, er stolt over de store, lokale satsingene.

- Det er et utrolig sterkt teatermiljø i kommunen, og det er gøy å se at de skaper suksess på suksess, sier Solhei.

Han ramser opp Ullensaker teater, Ullensaker kulturskole, Romerike musikkteaterskole, Ullensaker Show Choir, Romerike folkehøgskole og musikk- dans- og drama på Jessheim videregående.

- Her er det veldig mange dyktige aktører, som serverer forestillinger på høyt nivå, sier kultursjefen.

Han ser nå på muligheter for å systematisere et enda sterkere samarbeid.

– Da er vi nødt til å sette oss ned sammen og se på mulighetene og bli enig om en felles kurs: Hvor skal og vil vi? Foreløpig har ikke det arbeidet kommet så langt, sier Solhei.

Ser resultatene nå

Kulturhussjef John Jørgen Støa ved Ullensaker kulturhus var i 2014 med på å bestemme at de skulle bidra til å satse på lokale musikaler og produksjoner.

– Det bærer vi frukter av nå. Resultatet er veldig bra. Nå står de på egne bein, og er veldig proffe. Det er veldig morsomt.

- Dessuten er musikaler veldig i tiden. Ser vi Romerike under ett er det et utrolig stort og bredt tilbud om dagen, legger han til.

Han trekker frem at musikaler treffer et bredt publikum og engasjerer mange aktører og ulike uttrykk innen både teater, dans, sang og orkester.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no