14. nov
 
Sundets eldste gård brant ned
23. juni 1993: Ved brannen i den nærmere 150 år gamle Sundgaarden eller Stefferud-gården i Sundet i går kveld, gikk det med verdier for nærmere 5 millioner kroner.

Publisert: 28.jul.2018 19:00
Oppdatert: 27.jul.2018 14:26

Brannvesenet stilte med cirka 20 mann og hadde en av sine mest krevende slokkejobber på lenge. Først etter cirka to timer hadde brannvesenet full kontroll.

EVAKUERING

Mye tyder på at brannen startet i kafeen.

En tid var det uklart om det var folk i leiligheten over kafeen, men eier Bjørn Elstad kunne etter kort tid bekrefte at de to som hadde leiligheten, befinner seg i Syden på ferie.

På grunn av til dels stor røykutvikling besluttet politiet at Kinarestauranten i nabobygget skulle evakueres. Samtidig ble det brutt opp inn til kontorene i bygningens tredje etasje slik at alle vinduer kunne lukkes.

Tilfeldig oppdaget

Arne Fredheim fra Styrilia var sammen med noen andre ved mini-banken på sørsida av sparebankgården da de plutselig oppdaget at det strømmet tjukk røyk fra en luftekanal eller avtrekkskanal i veggen bak kafeen.

Fredheim hadde med seg mobiltelefon og varslet straks brannen før klokka 19.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no