20. apr
 
Sur og kald 17. maifeiring i 1968
FRA ARKIVET: Det var her som andre steder guffent og kaldt, skrev Eidsvold Blad om 17. maifeiringen i Feiring i 1968.

Publisert: 20.mai.2018 14:00
Oppdatert: 19.mai.2018 22:57

Etter samværet i Fering kirke gikk turen til Fløygir hvor det vekslet med underholdning og konkurranser utover ettermiddagen. Et nytt innslag var skolekor fra bygda ledet av lærer Solveig Fiskvik. Øivind Granli holdt tale for dagen, og poengterte sterkt dette med gleden og friheten og at vi aldri måtte slutte å glede oss over det siste.

Snøkledte graner i Hurdal

Snøilinger i åsene og snøkledte graner på toppene var det syn som møtte en på 17. maidagen i Hurdal.

Etter samling i kirken for hele bygda, der lærer Torbjørn Grønvik talte, gikk turen den noe lange ruten helt til ungdomsskolen ved Hurdal Verk. På denne turen var deltakerne nedenom Aldersheimen, hvor en av elevene ved ungdomsskolen, Kari Kjellaug Tømta, holdt en meget god tale til de som er bosatt i heimen.

Feiring på Stensby

Også på Stensby sjukehus ble det, som vanlig, feiret 17. mai. Leger, sykepleiersker og øvrige ansatte gikk i tog fra kirurgen til lasarettet og tilbake under klingende janitsjarmusikk.

LEIKARRING PÅ JESSHEIM

Hyggelig og populært innslag i forbindelse med borgertoget på Jessheim var Ullensaker BU’s leikarring som med stor dyktighet opptrådte på plassen foran Ullensaker Alders- og Pleiehjem.

Hovedtalen for dagen ble dessuten holdt på pleiehjemmet ved borgertogets ankomst dit. Det var sokneprest Tormod Rostad som dvelte heller lite ved fortiden og nasjonalromantikken, men klokt og interessant rettet tankene fremover og utover mot en større enhet enn vårt eget velstandssamfunn.

BYGGE UT FN

– Vi må bidra til å bygge ut FN’s makt, så vi kan nå fram til et bedre og tryggere grunnlag for freden mellom folkene i dag, sa hovedtaler stortingsrepresentant Halvdan Hegtun i sin tale ved Eidsvollsbygningen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no