26. jan
 
Susanne og pappa Øyvind sjarmerte publikum med fiolin og piano
Det var duket for et vakkert musikalsk våreventyr lørdag kveld da Eidsvoll kulturskole inviterte til sin årlige vårkonsert.

Publisert: 16.apr.2018 12:00
Oppdatert: 16.apr.2018 12:03

Med publikum, venner og familie i salen, framførte de mange kulturskoleelevene musikalske perler på rekke og rad, og en av dem som gledet seg stort til å spille for publikum var den unge fiolinisten Susanne Schjeldrup Olsholt.

ØVER ANNENHVER DAG

Hun har den siste tiden øvet inn et både vanskelig og spennende stykke for fiolin og piano, og med seg på tangenter var pappa Øyvind Olsholt.

– Det var helt herlig å stå på scenen, og det gikk kjempefint. Pappa var veldig flink, sa en strålende fornøyd fiolinist etter framføringen, som fikk trampeklapp i salen.

Far og datter følger hverandre ikke bare på konserter, men også på øving hver eneste dag.

– Jeg er gammel pianist og forsøkte først å foreslå piano for Susanne, men valget falt på fiolinen, og det er hun helt klart fornøyd med. Vi har jobbet lenge med å øve inn dette stykket for fiolin og piano, Accolay concerto 1 sats, og må si oss godt fornøyd med gjennomføringen i dag, sier Olsholt.

STOLT KULTURSKOLEREKTOR

Et mylder av unge musikere innen et vidt spekter av musikalske uttrykk sto på scenen i Panorama under vårkonserten, og rektor for kulturskolen, Astrid Holum, var strålende fornøyd etter konsertens første halvdel.

– Det har vært en helt fantastisk dag. Vi har hatt enormt mange i sving på scenen, og har holdt på siden i dag tidlig. Jeg vet faktisk ikke hvor mange som er i aksjon, men det er i alle fall helt fantastisk bra gjennomført, og jeg er kjempestolt av alle de flotte elevene, sier rektor.

Det har vært et travelt år for kulturskolen, og flere konserter står på trappene.

– Vi har flere konserter i juni, og er ellers stadig ute og viser oss fram. Det har vært et flott år for kulturskolen, og vi har en stor bredde av tilbud, sier rektoren.

LEDIG KAPASITET

En av dem som det siste året har fått plass på kulturskolen er Maya Aadne Jacobsen (9), som før hun skulle i aksjon på scenen tok en liten pause i foajeen sammen med mamma Elisabeth Aadne Jacobsen.

– Jeg spiller cello, og har spilt i cirka ett år. Jeg ville spille nettopp dette instrumentet fordi tanten min spiller også cello. Det er så fint å høre på, sier den gryende cellisten.

Inne i salen samlet fiolinlærer Elka Soppaland troppene før strykerne skulle i aksjon etter pausen.

– Jeg har jobbet som fiolinlærer i Eidsvoll de siste årene, og opplever at det er mange flinke fiolinister, og jeg er veldig stolt av elevene mine i dag. De gjorde en flott konsert. Vi har ledig kapasitet for nye elever, og det er både undervisning individuelt og i orkester. Det er mulig for nye å melde seg på, og vi ønsker gjerne flere elever på strykeinstrumenter, sier Soppaland.

I tillegg til alle de unge musikerne som var i aksjon i løpet av lørdagsettermiddagen, hadde også elever ved visuell kunst på kulturskolen satt sitt preg på scenen med vakre scenedekorasjoner, noe som ga en flott ramme rundt årets vårkonsert.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no