19. jul
SYNGER OM KJÆRLIGHET. Romerike vokalensemble vier en hel konsert til kjærlighetens mange fasetter. Foto: Romerike vokalensemble
 
Synger om kjærlighet og svik
EIDSVOLL VERK. Romerike vokalensemble går utenfor sin opptråkkede sti når de synger ut i Galleri Festiviteten søndag. Da er det kjærligheten som står i sentrum.

Publisert: 10.jun.2017 09:00
Oppdatert: 10.jun.2017 09:02

Koret har de siste årene etablert seg godt med sin kirkemusikk. Men siden det er vår og det er så mye vakker kjærlighetsmusikk, trår koret til med konserten «Elsker – elsker ikke. Sanger om kjærlighet og svik».

MED PLAGGE VED KLAVERET

Koret har tidligere hatt konsert med Wolfgang Plagge, og det var så vellykket at han er invitert til å være med også på Festiviteten. Han skal spille sammen med koret, alene og sammen med sopranen Helene Haarr.

– Dette blir en konsert som spenner fra den deiligste jubel til den svarteste fortvilelse, slik som jo kjærligheten er, sier korets dirigent, Vegard Sandholt.

Konsertens «rosinen i pølsa» er Johannes Brahms’ «Ziegerunderlieder» op. 103 for kor og klaver.

– Disse sigøynersangene utgjør en sangsyklus på elleve små sanger. Brahms, som var en av romantikkens store europeiske komponister, skrev dem i 1887 og 1888. Sangene er midt i blinken for et mindre kor som Romerike vokalensemble, mener dirigenten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no