21. apr
PREMIERER: Det er denne uka tre premierer på Romerike folkehøgskole. Her fra Lysistrata, som har premiere fredag 13. april. Foto: Ingjerd de Graaff
 
Elever med tre premierer
Onsdag 11. april er det premiere for Alf Prøysens kjente og kjære musikal Trost i taklampa på Romerike folkehøgskole. Fredag og lørdag er det ytterligere to premierer.

Publisert: 10.apr.2018 19:00
Oppdatert: 10.apr.2018 15:32

Alf Prøysen har skrevet en av Det norske Teatrets største suksesser, musikalen Trost i taklampa. Romanen hadde hatt en eventyrlig suksess med over 60.000 solgte bøker i første opplag. Og Finn Ludt komponerte musikken, som ble folkekjær med vakre melodier som Blåklokkevikua og Snekkersvekaras humørfylte sanger. Vazelina Bilopphøggers har senere gjort Snekkersvekara til et kultfenomen.

25 ÅR SIDEN SIST

– På Romerike folkehøgskole satte vi opp Trost i taklampa i 1993, og denne våren, 25 år senere, vil en ny generasjon elever bli kjent med Prøysens fantastiske univers. Fortsatt med glimt i øyet, og fortsatt med et alvor som gjør forestillingen til en sterk opplevelse, opplyser Ingjerd de Graaff, kontorleder ved Romerike Folkehøgskole

Regien har Tore Østvang, og forestillingen, som spilles i Storsalen, har premiere onsdag 11. april. Den spilles også 12., 13., 14., 15. og 16. april.

LYSISTRATA

Men elevene ved folkehøgskolen har mer på programmet. Fredag 13. april er det premiere for Lysistrata – et teatershow om kjønnskamp basert på det 2.429 år gamle stykket Lysistrata av Aristofanes. De atenske og spartanske kvinnene med Lysistrata i spissen har sett seg lei på årevis med krig og drap og setter ut i livet en listig og forførende plan for å skape fred.

Her loves det både teater, musikk og masse humor. Regien er ved Inga Lilleaas. Premieren er fredag 13. april i Stallen. Forestillingen spilles også 14., 15., 17., 18. og 19. april.

DØD OG FORDERVELSE

Lørdag 14. april er det enda en premiere, da for musikalen Spamalot av Eric Idle, som er bygd på filmen Monty Python and the Holy Grail. Kong Arthur samler en gjeng riddere for å finne Den Hellige Gral. På befaling fra Gud. Men hva er Den Hellige Gral? Her blir det sang og dans, absurditeter, finurlige avsporinger, død og fordervelse, kjønnsrollehumor, klasseskillehumor, samfunnskritikkhumor, religionshumor helt uten selvhøytidelighet – med påkledde og lettkledde dansere.

Regien er ved Espen Bråten Kristoffersen og koreografien ved Lena G. Nesbakken. Orkesteret ledes av Eirik Bøhn Berntsen

Premiere er i Teaterlåven lørdag 14. april. Videre spilles musikalen 15., 16., 18., 19., 20. og 21. april.

LES OGSÅ: – Forestillingen er mer aktuell enn noen gang

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no