17. jun
THE WIZ: Disse figurene kan du møte på scenen i Kong Rakne om du tar deg en tur og ser på The Wiz. F.v.: Tinnmannen - Håkon Bjerke, Dorothy - Hanne Selmer-Olsen, løven - Eirik Jahren Røine og fugleskremselet - Mari Charlotte Soland. Foto: Ullensaker teater.
 
The Wiz gjør suksess
Med millionbudsjett, 90 aktører involvert og en intensiv prøveperiode gjør The Wiz suksess på scenen i Kong Rakne.

Publisert: 26.jan.2018 18:00
Oppdatert: 25.jan.2018 15:17

Med velkjente Christer Tornell som instruktør og koreograf og entusiastiske amatørskuespillere, setter Ullensaker teater opp den ene store forestillingen etter den andre. I fjor var det familien Adams, året før det Cats og nå er det altså The Wiz.

TROLLMANNEN FRA OZ

– Oppsetningene er i samproduksjon med Ullensaker kulturhus. Det hadde vært mer enn en risikosport å stå alene om noe så stort, sier leder av Ullensaker teater, Anne Brith Sandsnes. Hun er også prosjektleder og oversetter for forestillingen.

Teateret ordner alt selv – kulisser, kostymer og rekvisitter.

– Vi har flinke og erfarne folk i staben, og Christer Tornell er med oss for tredje året på rad. Han er en allsidig kar som er hyggelig å jobbe med, forteller Sandsnes.

Premieren på The Wiz, som er bygd over velkjente Trollmannen fra Oz, hadde premiere 18. januar. Det er spilt fire forestillinger, og det gjenstår seks. Siste oppsetning er søndag 4. februar. I tillegg kommer et par lukkende forestillinger.

– Hittil ligger vi omtrent på et besøkstall som Adams, og vi håper at det øker noe. Vi har forlenget spilleperioden slik at det skal gi rom for etternølere, sier Sandsnes.

INTENST OG MORSOMT

Ullensaker står for Norges-premiere for andre gang, og Sandsnes forteller at det er like morsomt og hektisk hver gang de setter opp store forestillinger.

– Første samling var i juni i fjor, og siden det har vi øvd fra to til fem kvelder i uka – pluss helger. Jeg har vært på plass på hver eneste øving. Jeg innrømmer at det blir et tomrom når det hele er over, men vi er allerede i gang med å planlegge et nytt prosjekt, forteller Sandsnes, som ikke vil røpe hva det blir – ennå.

FOLK I ALLE ALDRE OG YRKER

Siden Ullensaker teater er et amatørteater, er dette prosjekter for folk i alle aldre og i forskjellige yrker. De bindes sammen av felles interesse for teater.

– Vi har åpen audition, og mange har aldri vært på en scene før. Etter prøvespilling, plukker vi ut de som skal besette rollene. Vi har også eget kor og orkester, og flere av musikerne er ungdommer som spiller i band. Mange kommer fra velkjente Travelin’ Storband som har musikere fra hele Øvre Romerike i sine rekker, sier teaterlederen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no