25. apr
FORSLAG: – Ullensaker kommune skal igjen dele ut priser og stipender, men vi trenger forslag fra folk om verdige kandidater, sier kulturkonsulent Kathrine Øynebråten.
 
Tid for å dele ut priser og honnør
Nå trenger Ullensaker kommune dine forslag til hvem som er verdig til å motta priser og stipender.

Publisert: 12.nov.2017 15:00
Oppdatert: 09.nov.2017 09:56

Hvert år deler Ullensaker kommunen ut kulturpriser og kulturstipend. Nå er det kandidatene for 2018 som skal settes pris på, men til det trenger kommunen tips om verdige mottakere.

Felles for alle prisene er at forslagene må være kommunen i hende senest 10. januar.

Kultur

Kulturprisen kan tildeles en person eller organisasjon som takk og honnør for en betydelig innsats for kulturlivet.

HUSKER DU: Slik gikk det i 2016

– Den/de som tildeles prisen skal fortrinnsvis ha tilhørighet til Ullensaker, men det er hensynet til innsatsen for kulturlivet her som er det essensielle ved tildeling, sier kulturkonsulent Kathrine Øynebråten.

Kulturvern

Kulturvernprisen kan tildeles privatpersoner, frivillige organisasjoner, bedrifter, skoler og offentlige instanser som på frivillig eller støttet grunnlag har nedlagt en innsats i forhold til kulturvern.

BLUES: Hedret Vidar Busk

– Dette kan for eksempel være pietetsfull restaurering av verneverdige bygninger, stilmessig videreføring av tilbygg, vern om kulturlandskapet, opparbeidelse av historiske sti- og vegfar, vern om tekniske kulturminner, allmennyttig informasjonsmateriell om kulturvern, sier Øynebråten.

Som ved kulturprisen skal mottakerne fortrinnsvis ha tilhørighet til Ullensaker. I motsatt tilfelle er det likevel hensynet til det lokale kulturvern som er det essensielle ved tildelingen av prisen.

Begge disse prisene består av en gravert plakett og kan tildeles samme person/organisasjon bare en gang. Prisen kan tildeles post mortem.

lovende utøvere

Ullensaker kommune kan årlig tildele to stipender til lovende utøvere innenfor et bredt kulturfelt.

– Formålet med stipendene er å stimulere lovende utøvere innenfor kulturområdet til ytterligere utvikling og interesse. Hvert stipend er på 50.000 kroner og tildeles kandidater i aldersgruppen 15–25 år med tilknytning til Ullensaker, påpeker Øynebråten.

Stipendet utbetales over to år, 25.000 kroner per år. I dette tilfellet kan enkeltpersoner og lag/ foreninger hjemmehørende i Ullensaker foreslå kandidater, også seg selv.

disse fikk

I år fikk Berit Nafstad Lyftingsmo som kulturprisen, og Bjørn Erik Nyberg kulturvernprisen. Jørgen Bredengen Krogsæter og Aladdin Alisic stakk av med stipendene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no