19. apr
TERASSE: Planlegg før du setter i gang å bygge. Foto: Bekkelund, Thorfinn / NTB scanpix
 
Planlegg terrassen før du begynner
Tips til selvbyggere.

NTB
Publisert: 22.mai.2018 14:00
Oppdatert: 22.mai.2018 13:13

Skal du bygge terrasse selv, er det nyttig å legge en plan først.

STØRRELSE OG FUNDAMENT

1. Skaff deg info om hvordan du skal bygge en terrasse før du starter. Planlegg beliggenhet, størrelse, fundamentering og materiale. Byggevarehuset har ofte gode folk som kan gi råd.

2. Bruk plantekasser med avløp for vann, og hold jord atskilt fra kontakt med terrassedekket.

TID TIL VEDLIKEHOLD

3. Hvor mye tid ønsker du å bruke på vedlikehold? Noen materialer krever at du oljer eller beiser med jevne mellomrom for at gulvet skal holde seg pent, andre krever kun rengjøring med børste og vann.

4. Ta en kikk på andre terrasser, hos naboer og på nettet for å finne inspirasjon.

På terrassetoppen

En undersøkelse utført av YouGov for materialleverandøren Kebony viser at vestlendingene er dem som er mest ivrige på terrasselivet i Norge.

250.00 vestlendinger går med planer om å bygge eller utvide terrassen i løpet av de neste par årene. Men de fleste er allerede utstyrt med uteplass – faktisk oppgir bare 15 prosent av vestlendingene at de ikke har platting/terrasse. Det er ingen andre landsdeler som har lavere andel, og det plasserer vestlendingene på den norske terrassetoppen – til tross for at landsdelen er kjent for å ha rikelig med regnværsdager sammenlignet med andre deler av landet.

TERASSE PÅ HYTTA

Flertallet av vestlendingene planlegger en terrasse på mellom 20 og 40 m² (39 prosent), mens én av ti vil bygge mellom 40 og 60 m². Tre av ti sier de vil bruke mellom 20.000 og 40.000 kroner på utbyggingen.

Ni av ti vestlendinger som skal legge terrasse oppgir at den skal legges hjemme, mens to av ti sier de har planer om å legge den på hytta.

Kilde: Kebony/YouGov

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no