21. mai
DANSESPEL: Toradergruppa i Steinsgårdskroken er blant gruppene som spiller opp til dans på Riksscenen i Oslo lørdag. Arkivfoto.
 
Tjuvstarter 40-årsjubileet med storfest
Lørdag er det storfest i folkemusikkens høyborg i Oslo – Riksscenen. Bak det store arrangementet står Steinsgårdskroken Spell- og Danselag. Festen er samtidig startskuddet for lagets 40-årsjubileum.

Publisert: 11.okt.2018 09:00
Oppdatert: 10.okt.2018 13:15

– Det er tredje gang vi arrangerer en slik kveld, forteller Terje Bekkedal, leder av toradergruppa i Steinsgårdskroken.

TIDLIGERE PÅ NEBBENES

Bekkedal forteller at laget tidligere hadde store gammeldansfester på Nebbenes.

– Det var morsomt, men fryktelig mye arbeid. Vi hadde ansvar for alt – lys, lyd, scene og mye annet. Så ble vi kontaktet av Riksscenen med et spørsmål om vi ikke kunne ha lignende arrangement der. Der ligger alt til rette. Vi behøver ikke å tenke på tekniske ting. Jobben vår nå er å invitere folk, sette opp spillelister, dele ut informasjon og ikke minst markedsføre arrangementet, forteller han.

KOMMER MANGE

Lørdag kommer 22 orkestre, bestående av til sammen 253 musikere, fra hele Norge til Steinsgårdskrokens fest, pluss et ukjent antall danseglade folk.

– Det som er så ekstra moro, er at når vi har slike arrangement, så er det fullt hus. Vi disponerer to saler, hvor det spilles og danses hele kvelden. Det er tre år siden sist gang, og vi tror at dette vil bli like vellykket som den gang, sier Bekkedal.

40 MEDLEMMER

Steinsgårdskroken Spell- og Danselag ble stiftet i 1979, og har i dag 40 medlemmer. Det er et tall som har holdt seg stabilt lenge.

– En gang var det tre danselag bare i Nannestad. Nå er det bare oss. Populariteten er ikke som den var, men det går i bølger. Det blir også arrangert færre gammeldansfester, sier Bekkedal.

Men spell- og danselaget jobber aktivt for å ivareta rekrutteringa og få nye medlemmer. Allerede neste uke trår de til med gammeldanskurs for voksne.

LES OGSÅ: Fra Nannestad til Riksscenen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no