16. jun
ANNONSE: Lørdag 7. august 1993
 
FRA ARKIVET: To radiostasjoner på samme frekvens: Bedre lyd på 107,9
To radiostasjoner på samme frekvens med to forskjellige studioer. Det ble for dumt, fant Mistberget Radio og P5 Radio Eidsvoll ut, melder lokalavisen 9. august 1993.

Publisert: 12.aug.2018 13:00
Oppdatert: 10.aug.2018 14:27

Mistberget Radio sender første gang etter ferien den 9. august, og da har de forflyttet seg til P5 Radio Eidsvolls lokaler i den gamle meierigården i Sundet.

Før har de to radiostasjonene bare delt samme frekvens, 107,9 MHz. Men nå skal de også dele lokaler.

Før har P5 hatt sendinga via telefonlinje til Hurdal Verk og radiolinje til Mistberget. – P5 var ikke helt fornøyd med lydkvaliteten på sendingene, og de ønsket å ha direkte linkforbindelse til Mistberget. Dermed er det inngått en avtale som regulerer samarbeidet mellom de to selvstendige lokalradioene, forteller Asbjørn Mugås, ansvarlig redaktør av Mistberget radio.

– De to radiostasjonene skal fortsatt være helt uavhengige av hverandre , sier ansvarlig redaktør Arne Sundli. For P5 r det veldig positivt å få direkte linje til Mistberget, og ikke gjennom Hurdal Verk. Lydkvaliteten blir mye bedre når sendinga går direkte.

(09.08.1993)

sier nei til Åslia-garantien

– Nannestad kommune må være tilbakeholden med å fatte vedtak som kan påføre kommunen ytterligere utgifter. Kommunen har ikke handlefrihet til å bære risikobelastninger ved garanti for lån til anskaffelse av snøkanon til Åslia alpinanlegg, uten at det eventuelt vil gå ut over kommunens øvrige drift, sier Fylkemannen til lokalavisen 4. august 1993. Fylkesmannen underkjenner Nannestad kommunestyres vedtak om å garantere for Nannestad idrettslags låneopptak på 1,4 millioner kroner til dette anlegget.

– Med en snøkanon i dette alpinanlegget er det forventet å holde Pslia åpent 120 dager i året. Ut fra idrettslagets egne beregninge har Fylkesmannen funnet at anlegget vil gå med underskudd dersom åpningstiden blir på 98 dager eller mindre, heter det fra Fylkesmannen. – Akkurat nå ser det ganske mørkt ut. Men slaget er ikke tapt, sier Øyvind Wærhaug, styremedlem i Nannestad idrettslag.

– Jeg vil foreslå at Fylkesmannens avslag bringes inn for Departementet, sier ordfører Per Ramsli.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no