17. jun
BLÅSER: Håkon Hammer er oppvokst på Habberstad, men er i dag bosatt i Trondheim hvor han jobber som frilans saksofonist, dirigent og musikkpedagog. Foto: Anthony Pinthony Sabado
 
Toppmusikere på hjemmebane
Ideen til å holde en julekonsert i Eidsvoll kirke kom da Håkon Hammer møtte Tashi Knut Gyalpo i 30-årslaget til sin fetter. Torsdag møtes musikerne fra Eidsvoll på hjemmebane og byr på julekonsert.

Publisert: 16.des.2017 12:00
Oppdatert: 15.des.2017 10:15

En saksofonist, en vokalist og en pianist. Alle skolerte musikere innen både jazz og klassisk. I tillegg til musikken har de én ting til felles: De kommer alle fra Eidsvoll.

Sammentreff i small talk

Det hele startet med small talk i et 30-årslag. Her møtte saksofonist Håkon Hammer den klassisk-skolerte sangeren Tashi Knut Gyalpo. De hadde aldri spilt i sammen før, men visste godt om hverandres musikalske bakgrunn. At de to kommer fra ulike musikalske bakgrunner og utdanninger, jazz og klassisk, synes de virket som et spennende utgangspunkt for et interessant samarbeid.

Da pianist skulle velges til dette lokale samarbeidet var valget enkelt – hvem var vel bedre å kontakte en den allsidige pianisten Hans Henrik Grønsleth fra Eidsvoll, som Håkon spilte med ved en rekke anledninger da de studerte sammen i Trondheim. Med seg har de også studiekamerat Henning Huseby på kontrabass.

senke skuldrene

– Med stemningsfulle melodier i kjente og ukjente bekledninger håper vi hodet kan tømmes for den lange listen med julens gjøremål en stakket stund, slik at julegleden får rom til å innta både kropp og sjel før julehøytiden, sier Hans Henrik Grønsleth.

Repertoaret vil i hovedsak være det «norske» julesanger med innslag av noen amerikanske, men også salmer og folketoner.

– Med kirkerommet som ramme rundt det hele blir dette en fin anledning til å senke skuldrene før julen, sier pianisten.

Lokale og toppskolerte

Håkon Hammer er oppvokst på Habberstad, men er i dag bosatt i Trondheim hvor han jobber som frilans saksofonist, dirigent og musikkpedagog. Som saksofonist har han en bred musikalsk bakgrunn hvor han har medvirket i blant annet storband, korps til symfoniorkester og folkemusikkgrupper.

Hans Henrik Grønsleth fra Sundet har studert jazz ved Trøndertun folkehøyskole og musikkvitenskap ved NTNU. Vært delaktig i alt fra storband og revyorkester til kulturskole og en rekke band.

Tashi Knut Gyalpo er oppvokst på Eidsvoll har studert klassisk sang ved Manhattan School of Music. Tashi har hatt flere opptredener ved Den Norske Opera.

Fakta

  • Spiller julekonsert i Eidsvoll kirke 21. desember.
  • Håkon Hammer på saksofon og fløyter, Hans Henrik Grønsleth på piano og orgel og Tashi Knut Gyalpo på vokal. I tillegg får de med seg Henning Huseby på kontrabass.
  • Både Håkon, Hans Henrik og Tashi er eidsvollinger.
  • På programmet står norske og amerikanske julesanger, i tillegg til salmer og folketoner.

 
PÅ PIANO: Hans Henrik Grønsleth fra Sundet. Foto: foto.samfundet.no
SANGFUGL: Tashi Knut Gyalpo er oppvokst på Eidsvoll har studert klassisk sang
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no