19. jul
 
Tre utsolgte show
Eldar Vågan trenger ingen nærmere introduksjon. I alle fall ikke på Jessheim, der han spiller for tre fulle hus til uka.

Publisert: 11.feb.2018 21:00
Oppdatert: 09.feb.2018 14:23

180 personer hver kveld, først middag og så konsertshow med Eldar Vågan i Herredshuset, 13., 14. og 15. februar.

– Veldig hyggelig selvsagt, sier Vågan om interessen.

– Dette er første gang jeg spiller i Herredshuset, men jeg var jo med på å åpne kulturhuset sammen med Vazelina Bilopphøggers. Da kjørte vi en svær amerikansk bil med V8 inn på scenen, humrer han.

TILBAKE TIL 70-TALLET: Slengbukse og midtskill

Ukens konserter blir ganske annerledes enn da. Nå inviterer Eldar og pianisten Tor Welo til en humoristisk, musikalsk stand-up forestilling.

koselig ramme

Vågan reiser på forhånd personlig rundt til alle steder hans skal spille på, for å snakke med lokalpressen. Han er tydelig lite imponert over pressemeldinger fra et management.

– Det må jo være noe mer, sier han og skryter av den gamle tømmerbygningen.

– Å spille her er nesten som å være hjemme, ramma rundt konserten blir veldig hyggelig. Og så blir det mer intimt enn å spille i et kulturhus. Her står vi en meter fra folkene på første rad, og det er moro. Men det forplikter også.Vi må være på hele tiden, påpeker han.

KOLLEGA ER OGSÅ UTSOLGT

Samtidig med at Eldar Vågan byr på seg og sitt i Herredshuset, står kollega Øystein Sunde på scenen i kulturhuset. Også han med tre utsolgte hus.

– Jøss, skal Øystein spille her, nå? Så gøy, det visste jeg ikke. Vi skal jo spille sammen fredag og lørdag. Det er ikke så mange igjen av oss gitarister som reiser rundt og spiller slik, sier han.

Samarbeidet med Sunde kom i stand til hans jubileumskonsert i Oslo i fjor.

– Showet ble utsolgt, men vi hadde øvd mye og det ble så bra at vi måtte spille mer. Så endte vi på tur, og mye mer øving. Før konserten i Bergen øvde vi i 13 timer, sier Vågan.

ARTISTER I KØ: Alle vil til Jessheim

– Hva er ditt forhold til Sunde?

– Jeg hørte plata Det året det var så bratt, som 13-åring, og den synes jeg var så tøff. Den plata traff meg virkelig, påpeker han.

– Hva får folk høre under konsertene i neste uke?

– Egne låter i tillegg til noen få Vazelina-låter. Men det blir ikke Vazelina greatest hits, sier han.

– Du har spilt siden ungdomstiden, er du aldri syk?

– Vi avlyser aldri. Er du er syk, er du syk, men på scenen strømmer adrenalinet og da er det glemt. Å sette seg i en stol hjemme er i hvert fall ikke bra, påpeker han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no