19. jul
DANSESHOW. Kaja Lysefjord Kumi og Tuva Krohn fra Ullensaker danset seg i fjor videre til fylkesmønstringen. Foto: Hege Høst
 
UKM i Ullensaker er fortsatt størst
Jessheim. 324 påmeldte gjør UKM Ullensaker til den største kulturmønstringen i fylket – som vanlig.

Publisert: 09.mar.2017 15:13
Oppdatert: 09.mar.2017 22:15

Søndag 12. mars er det ungdommens tur til å vise sine kreative sider i Ullensaker kulturhus.

– Jeg kan love mye dans og sang med 23 sceneinnslag, og det blir 132 kunstinnslag. Der er det mye spennende med tegninger, malerier og noen skikkelige flotte fotografier. Og ikke minst en knalltøff kjole lagd av kaffefiltre, sier kulturkonsulent Arnfinn Algarheim.

Han har stor tro på årets ungdommer.

KREATIV UNGDOM

– Ullensaker har mange kreative og skaperlystne ungdommer, så dette ser veldig bra ut. Vi har også lagt opp til en liten generalprøve med åpen scene i ungdomsklubben Calypso fredag der deltakerne kan få teste seg, påpeker han.

– UKM har kommet for å bli i Ullensaker?

– Du kan være helt sikker på at dette slutter vi ikke med. Ønsket mitt for neste år er å gjøre kulturmønstringen enda større og involvere ungdommene enda mer enn nå. Det er jo deres mønstring, men først skal vi gjøre unna årets UKM som kommer til å bli en lang og fin dag, sier Algarheim.

NANNESTAD

UKM i Nannestad går av stabelen 11. mars i kommunehuset.

– Vi kan by på 21 innslag med nesten 100 deltakere. Her blir det sang og dans og teater, i tillegg til en kunstutstilling i foajeen. Den litt tyngre rocken får plass i Black box. Vi begynner tidlig og holder på hele dagen, sier Stein Magne Eggen fra kulturskolen som står bak arrangementet.

– Har du sett noen av innslagene ennå?

– Nei, men jeg gleder meg veldig. UKM betyr mange flinke ungdommer, og det er alltid spennende å se hva de kommer hit for å vise. Flere av våre deltakere gikk videre til fylkesmønstringen i fjor, og jeg håper det samme skjer lørdag, påpeker han.

UNG KULTUR MØTES

UKM er et nettverk av små lokale festivaler over hele landet hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

UKM er en av landets største offentlige satsinger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985.

STØRRE SCENE

Kulturmønstringen er ingen konkurranse. Her handler det om å vise sine kreative sider akkurat på den måten deltakerne selv ønsker. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen.

Premien for dem som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe kreative ungdommer fra andre deler av landet.

UKM i Hurdal: Chrome gikk videre

UKM i Eidsvoll: Første gang på UKM-scenen, og gikk videre til fylkesmønstring

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no