22. apr
MULTITALENT. Guro Bjørnslett både synger og spiller i Ullensaker skolekorps og fikk vist fram flere av sine talenter søndag kveld.
 
Ullensaker skolekorps spilte som storband: - Det er høyt nivå på det de leverer
JESSHEIM. Ullensaker skolekorps tok på seg finstasen og forvandlet seg til storband for en kveld.

Publisert: 14.nov.2016 13:53
Oppdatert: 27.jan.2017 14:43

Det ble en feststemt kveld i Ullensaker kulturhus da Ullensaker skolekorps inviterte til konserter i helgen. Begge kveldens konserter var fullsatt og leverte stående applaus for de mange morsomme og spreke innslagene.

STOR VARIASJON

Stian Olsen fra Dal var en av mange publikummere som virkelig så ut til å storkose seg på konsert. Han beveget seg i takt med musikken gjennom hele kvelden, og likte godt den store variasjonen i innslagene.
- En kompis av meg spiller i bandet, og derfor tok jeg turen. Jeg syns det var veldig bra, og at det var god variasjon med både rytmisk musikk og litt mer rolig musikk. Det at de hadde litt jazz, men også reggae. Favorittnummeret mitt var helt klart «Funky Music», forteller Olsen til Eidsvoll Ullensaker Blad. Han anbefaler andre å komme på konsertene til skolekorpset fordi de har musikere i alle aldre og mange talentfulle folk.
- Ullensaker skolekorps har musikere som nettopp har begynt, de som har spilt en stund og de som har spilt lenge. Allikevel er det så høyt nivå på det de leverer, proklamerer Olsen.
LES OGSÅ: Kvelden startet med en mikrofonkrise, men endte med en heidundrende applaus

STAS MED STORBAND

Under kveldens andre og siste konsert fikk varaordfører i kommunen, Willy Kvilten, æren av å dele ut medaljer til noen av korpsets musikere. De som hadde vært med i tre, fem og syv år skulle hedres og blant disse var Simen Bjørnslett fra Borgen.
- Jeg har vært med i fem år nå og det som er gøy med korps er jo selve musikken. Det er fint å være med så mange andre personer som deler den gleden for musikk. Det er også gøy å spille så mange sammen, og det er veldig mye samhold i korpset, sier han.
Den unge musikanten syns det var stas å ta på seg rollen som storband søndag kveld og syns begge konsertene var gode.
- Det høres bra ut sammen og det blir jo ikke akkurat storband siden vi er et ganske lite korps. Jeg syns vi klarer oss bra med det vi har, i alle fall med såpass få instrumentalister, forteller Bjørnslett ivrig.

UTVIKLER TALENTENE

- Jeg syns den gikk utrolig bra, spesielt med tanke på at det er mange yngre barn med og at de har spilt to konserter. De spilte en fantastisk konsert, og det er flott å høre på, sier varaordfører Kvilten. Han forteller at han liker den type musikk korpset spilte søndag kveld og sier det er positivt at de trer litt ut av den vanlige korpsbobla som mange ofte forbinder med 17. mai og marsjspilling.
- Det tror jeg ungene også syns, og det er jo det her som virkelig er moro å drive med. Å spille storbandmusikk og klassisk musikk, det er jo det som utvikler dem og gjør at de blir bedre musikere, forklarer Kvilten. Han syns det er utelukkende positivt med skolekorps i kommunen og ha et fritidstilbud med fokus på musikk.
- Musikk er viktig det også, og det bidrar også til kulturen. Å ha sang og musikk som en del av tilbudet i Ullensaker tror jeg er veldig bra, sier han. Kvilten har selv vært med på å rigge både opp og ned konserten og tar gjerne i et grep for det kulturelle livet i kommunen som står han så nært.
- Hele søndagen har gått med til dette, men det er absolutt verdt det, smiler varaordføreren.
LES OGSÅ: Ullensaker-korps spilte seg til bronse

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no