18. jul
HARD JOBBING. De unge skuespillerne Jonas Blakstad, Marius Soløst, Mari Charlotte Soland og Emma Jansen har brukt alt av fritid ved siden av skolen til å jobbe med oppsetningen av The Addams Family. Nå står de på scenen i Ullensaker Kulturhus.
 
Unik teateropplevelse og herlig humor
JESSHEIM. Etter forrige års musikalsuksess med Cats tar Ullensaker Teater en sjanse med oppsetningen av langt mindre kjente The Addams Family.

Publisert: 15.jan.2017 20:33
Oppdatert: 01.mar.2017 11:03

Det gjør de helt rett i, for dette var litt av et show! Historien om den ganske merkelige og smått gale familien Addams ble først formidlet gjennom en TV-serie på 60-tallet, etterfulgt av filmen som kom i 1991, og deretter en tegneserie.

Første gang i Norge

For få år siden ble historien satt opp som musikal, og det er nå første gang den settes opp i Norge.

- Jeg lette etter noe som var nytt og annerledes, og bestemte meg til slutt for denne. Heldigvis fikk jeg Christer Tornell med på ideen, og vi har jobbet beinhardt siden i fjor sommer for å komme i mål, forteller leder for Ullensaker teater, Anne Brith Sandsnes.

LES OGSÅ: Stor etterspørsel etter billetter

Hun har selv stått for oversettelsen og tilpassingen av manus, sammen med regissør og koreograf Christer Tornell, og ikke minst har det vært lagt ned et enormt stykke arbeid i de fantastiske kostymene og kulissene.

Kjærlighet og intriger

Handlingen i stykket dreier seg rundt kjærlighetshistorien til det unge paret Wednesday Addams og hennes kjæreste Lukas, som kommer fra en «normal» familie. Når så de to unge turtelduene vil leve ut sin kjærlighet ankommer svigerfamilien på besøk til familien Addams, og dermed blir det trøbbel.

- Det folk liker med historien er at det er så langt fra en vanlig familie her i Norge for eksempel. De dyrker alt som «vanlige» folk synes er rart og ekkelt. Men så blir det to kulturer som møtes, og til slutt så har de mye felles likevel, forklarer skuespillere og dansere Marius Soløst og Mari Charlotte Soland.

Ungdommene som er med har brukt all fritid de siste månedene for å øve til forestillingen, og fredag kveld var det endelig duket for premieren der de fikk vist seg fram. Regissør og koreograf Christer Tornell kunne ikke vært stoltere av sitt ensemble som han har drillet knallhardt opp mot premieren.

- Jeg er perfeksjonist og gir meg ikke før alt sitter absolutt hundre prosent. Alle som medvirker har vært helt fantastiske og jobbe med, og nå håper vi at så mange som mulig kommer, og får med seg denne helt unike forestillingen, sier han.

LES OGSÅ: Følger opp suksessen fra i fjor

Blir revet med

At historien er ukjent for de fleste gjør at publikum også blir utfordret til å bli kjent med både nye karakter og en ny fortelling. EUBs utsendte tok turen til lørdagens formiddagsforestilling, som var nesten utsolgt. Med skuespillerprestasjoner, sang og danseshow av aller høyeste kvalitet formidles historien med fantastisk innlevelse, som gjør at forestillingen vokser på en underveis, og utover i akt to var publikum i salen totalt revet med av alt som foregikk på scenen. Nå reiser andre teatergrupper langveis fra for å se showet.

- Vi har fått flere henvendelser fra teater rundt om i landet som kunne tenke seg å sette opp forestillingen, sier Ane Brith Sandsnes.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no