18. okt
TRIO-SUKSESS: Tord Gustavsen Trio består av trommelsager Jarle Vespestad fra Jessheim, pianistTord Gustavsen fra Hurdal og bassist Sigurd Hole.
 
Utmerker seg utenlands
Tord Gustavsen og hans nye trio ga ut nytt album denne høsten. Det har fått stor oppmerksomhet langt utenfor Norge og Europas grenser.

Publisert: 07.okt.2018 09:00
Oppdatert: 05.okt.2018 12:43

Jazzpianisten Tord Gustavsen fra Hurdal og hans nye trio med bassist Sigurd Hole og trommeslager Jarle Vespestad fra Jessheim ga nylig ut albumet «The Other Side», som består av salmer og ballader. Musikken er blitt omtalt som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel».

– Noe av det viktigste er å komme dit hvor musikken sier det ord ikke kan si. Å treffe det punktet inni oss hvor det er behov. Jeg kjenner selv på hvordan uformell musikkterapi er viktig, sier den anerkjente jazzmusikeren, pianisten og komponisten til NTB.

Slo an i utlandet

Albumet gjorde seg raskt bemerket. Det kom blant annet inn på New York Times’ liste over ukens «10 mest minneverdige sanger», plukket ut som et av The Guardians «månedens jazzalbum», og var også ukens featurealbum på Google Plays strømmetjeneste.

LES OGSÅ: Fra Teheran og San Francisco til Hurdal

Tilbake i trioformatet

Gustavsen er nå tilbake i trioformatet, 11 år etter forrige gang. Et av medlemmene, bassisten Harald Johnsen, er ikke lenger her, han gikk bort, 41 år gammel, i 2011.

– Lenge føltes det ikke riktig å gjøre en ny trio, sier Tord Gustavsen til NTB.

Nå turneres det på kryss og tvers over store deler av verden. Blant annet Canada, USA og Storbritannia i tillegg til en rekke konserter her i hjemlandet.

Gustavsen har også et svært godt platesalg på CVen - med et totalt platesalg på 350.000, der 2005-utgivelsen «The Ground» alene står for 100.000 på verdensbasis.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no