22. apr
DUKET FOR FEST: Igjen duker Økolandsbyen til fest, men denne gangen er det innendørs i Fremtidssmia. Bildet er tatt under festen i 2014. foto: Hege Høst
 
Været jager Høstivalen under tak
Denne helga skulle det vært Høstival i Hurdal Økolandsby med halmscene og greier - utendørs. Men værmeldingen har jaget arrangementet inn i Fremtidssmia.

Publisert: 08.sep.2017 09:00
Oppdatert: 08.sep.2017 09:03

– Jeg tror at Høstivalen vil bli enda mer magisk når den nå flyttes innendørs, sier festivalkoordinator Merete Wear.

Det hele starter fredag 8. september, og de gir seg ikke før langt utpå søndagen.

INNENDØRS I GYMSALEN

Fremtidssmia er den tidligere Kjerkekretsen skole, og der har de en stor gymsal. Derfor skal alle arrangementene som skulle vært på Halmscenen i Økolandsbygen, foregå her.

Der serveres konsert med kvintetten Bernad Briis Band, som spiller alt fra laidback bakgårdsvalser, swing, country og sterke poplåter.

Også låtskriver, soul- og jazztolkeren Christine Lingås går på denne dagen, hvor det også senere på kvelden er mulighet for jamsession for dem som føler for det.

FOR STORE OG SMÅ

Lørdag er det arrangementer for stor og for små med konserter, dans, marked med ponniridning, geiter og alpakkaer. Ansiktsmaling, maleverksted og insekthotell, Hakkebakkedans og trommereise i tipi. Mulig at det dukker oppe en tryllekunstner, en papegøye og en klovn, også. Det skal i tillegg være en stand med gjenbruksartikler og varer fra lokale produsenter og kunstnere.

Men «salatmannen» Stephen Barstow safarivanndring gjennom inn – og utmark rundt Økolandsbyen går som planlagt - om da ikke himmelens sluser åpner seg. Han skal ha fokus på flerårige grønnsaker.

Dette er bare en del av rettene som serveres fredag og lørdag, men søndag er dedikert til å finne ro og balanse. Da er det slutt på «festen» fra de to foregående dagene, og dette er dagen for massører, behandlere, meditasjonslærere og annen velvære for kropp og sjel.

– Alt skal gå etter planen. Det er bare stedet som er flyttet, sier Merete Wear, som har jobbet en knapp måned med forberedelsene.

– Det har vært knapp tid, ja. Vi skal begynne litt tidligere til neste år - både med planleggingen og selve arrangementet. Det gir også rom for camping. Men det blir bra i Fremtidssmia. Det blir intimt og magisk, sier Wear.

LES OGSÅ: Rødbeten fant hjem til Hurdal

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no