19. nov
KONSERT PÅ LÅVEN: Lions Club Eidsvoll har tradisjon med å holde veldedighetskonserter. Denne gangen skal den være på Minne gård. F.v.: Bjørnar Robertsen, Kjell Marstein, Mona Julsrud og Martin A. Tornquist.
 
Veldedighetskonsert til nytt kulturstipend
Lions Club Eidsvoll har for vane å holde en veldedighetskonsert med jevne mellomrom. Denne gangen er det sakrale kirkerommet byttet ut med låven på Minne gård.

Publisert: 23.aug.2018 09:00
Oppdatert: 23.aug.2018 09:10

– Vi hadde lyst til å finne på noe annet – finne et nytt konsertkonsept. Det har vi gjort nå. Søndag 2. september blir det låvekonsert, forteller Mona Julsrud.

Hun er en av artistene på Lionskonserten. Det er også sønnen hennes, Martin A. Tornquist. Han studerer klassisk sang ved Norges musikkhøgskole, hvor far er rektor og mor professor.

Har MED BAND

– Det blir en konsert som spenner bredt, sier Kjell Marstein, som sitter i konsertkomiteen i Lions Club Eidsvoll.

– Denne gangen har vi med oss husorkesteret vårt. Der finner vi Rune Melby, Egil Arne Bakken, Tommy Johansen og Hans Olav Trøen. De skal kompe oss. Så kommer acapellagruppa Bris fra Feiring og sanger Linn Asak. Corrinne Kennedy, en irsk sanger og gitarist som har bosatt seg på Morskogen, kommer. Det samme gjør sanger Kåre Aasen, klokkenist Vegar Sandholdt, pianist Bjørnar Robertsen og ikke å forglemme, Eidsvolls ordfører, John-Erik Vika. Han skal både synge og være konferansier.

– Dette var en fyldig artistliste. Hvor lenge skal denne konserten vare?

– Siden vi setter grensen ved et par, tre innslag fra hver enkelt, tror jeg vi skal klare det på en kveld, ler Mona, og legger til:

– Alle artistene stiller opp helt gratis, og det er vi veldig takknemlig for.

NYOPPRETTET STIPEND

– Vi pleier å få inn mellom 20.- og 30.000 kroner på disse konsertene. Nå får vi i tillegg inntekter fra salg av drikkevarer, så summen vil nok bli høyere, sier Marstein.

Inntektene skal i sin helhet gå til å opprette et nytt kulturstipend for unge talenter.

– Det stipendet skal henge høyt og være av en viss størrelse slik at det blir lagt merke til. Vi skal få med oss eksterne fagpersoner til å vurdere eventuelle kandidater. De som får stipendet, skal være talentfulle og målbevisste og verdige kandidater innen alle kunst- og kulturformer. Vi skal finne de største talentene vi har i Eidsvoll og gi dem en pangstart, sier Mona Julsrud.

LES OGSÅ: Når gråstein blir gull

 
Fakta

Lions er en frivillig, humanitær organisasjon med 1,4 millioner medlemmer på verdensbasis. I Norge har de over 10.000 medlemmer.

Lions Club Eidsvoll er en av klubbene i Norge.

Klubben har jevnlige konserter hvor inntektene går til et veldedig formål.

Nå skal det opprettes et nytt stipend som skal deles ut til et ungt talent som har skiller seg ut.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no