17. sep
AMERICANA: Caludia Scott er dronningen av norsk roots. 14. april spiller hun på Jessheim. Foto: Anette Larsen
 
Veteranenes vår på Jessheim
Det voksne publikummet får sitt på kulturfronten i april måned.

Publisert: 25.mar.2018 18:00
Oppdatert: 23.mar.2018 14:53

14. april inntar norsk countrys førstedame Claudia Scott Kulturbanken Kreti & Pleti. Hun feiret 25 år som artist i fjor, og turneen hun nå er ute på er et ledd i denne feiringen.

Claudia Scott er en av de mest betydningsfulle artistene vi har i Norge innen sjangerne country og rootsrock, og hun har gjort seg bemerket som soloartist, multi-instrumentalist og låtskriver.

Hun kaller musikken sin americana, en fellesbetegnelse for musikk som inneholder rock, rhythm & blues, country og folk.

Som musiker og låtskriver får Claudia vist sine mange talentfulle sider, og siden hun debuterte som 11-åring i sin fars band Clive Scott & The Skywegians, har det bare gått en vei.

EN ENER I JAZZEN

Scott er ikke alene om å dominere i sin sjanger. Det vet alle som har fulgt Karin Krog – hele Norges jazzdronning. 19. april kommer hun til Herredshuset med bandet The In-Between-Times

Krog har i flere tiår vært en av landets viktigste jazzmusikere, og har vært det siden hun debuterte med sin første soloplate i 1964. I fjor fylte hun 80 år, men hun synger bedre enn noen gang og er fortsatt en gudbenådet formidler som tiltrekker seg et begeistret publikum i alle aldre. Musikk favner utover det dedikerte jazzpublikummet. Hun har eksperimentert med vokalteknikker, turnert verden rundt og opparbeidet seg et stort publikum både hjemme og ute. Så sent som i 2013 mottok Karin Krog Spellemannsprisen i jazzkategorien for plata ”Songs About This and That” med John Surman.

The In-Between-Times består av gitarist Staffan William-Olsson og bassist Terje Gewelt.

TILBAKE TIL SEKSTIÅRENE

Britiske Herman’s Hermits var et av de aller mest populære bandene på 1960-tallet, med slagere som No Milk Today, Mrs Brown You’ve Got A Lovely Daughter, og Silhouettes, 24. april bringer de med seg disse hitene og mange flere til Ullensaker kulturhus.

Herman’s Hermits ble dannet i Manchester i 1963 under navnet Herman & The Hermits. I 1964 ga Herman’s Hermits ut sin første singel, I’m Into Something Good, som ble en hit. Musikkstilen deres ble karakterisert som Merseybeat, og de var blant gruppene som representerte The British Invation i USA på 1960-tallet.

Herman’s Hermits hadde stor suksess i Europa og i USA og de endte på 23 hitsingler, 10 hit-album og et totalt platesalg på over 75 millioner. Til stor glede for publikum verden rundt holder bandet fortsatt koken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no