19. jul
VÅRONN. Jens Herman Aamodt og Rolf Larsen er med i den berømte veterangjengen. Foto: Privat
 
«Vetteran»
INVITERT. Hver mandag gjennom hele året møtes en gjeng gråhåra (for dem som fortsatt har noe hår!) i klubbhuset på Myhrer Stadion, til prat og arbeid, skriver Egil Ramdal.

Publisert: 06.mai.2016 17:09
Oppdatert: 27.jan.2017 14:08

Mellom ti og femten elde herrer og noen damer tar en kopp kaffe og prater litt, før Odd Arne Kvam, lederen for ETF Veteraner, presenterer dagsorden. Da blir arbeidsoppgaver fordelt mellom oss, ute og inne.

HOBBY

ETF er en egen avdeling i Eidsvold Turns fotballgruppe. ETF Vetteran, oftest uttalt med to t-er, altså Vetteran, med trykk på første stavelse, er ei stor gruppe. Pr. dags dato teller den om lag søtti medlemmer. Ikke alle er like aktive, men alle er like viktige. Et stort flertall er tidligere fotballspillere fra gode årganger i Eidsvold Turn Fotball. Andre har en gang i tida tatt del i styre og stell i klubben, og noen er med for å treffe gamle kjente. Gjengen som møtes en gang i uka, har nok mandagsmøtene mer som en hobby, men felles for alle er et sterkt og kjærlig og varig forhold til sin gamle klubb.
Myhrer Stadion, der «Turnera» foretrekker å spille sine hjemmekamper, brukes også av skøytegruppa og handballgruppa i klubben. Men det er nå en gang slik at fotballgruppa er den største og mest toneangivende. Anlegget er helt og holdent privat, eies og drives av klubben, som mottar en mer eller mindre symbolsk støtte fra bevilgende myndigheter. Derfor er arbeidet som «Vetterana» utfører så viktig. Å måle innsatsen i kroner og øre er ikke mulig, men det nedlegges utrolig mange arbeidstimer i løpet av året. Og dette er arbeid som alle aldersgrupper har nytte av, fra de minste knøttene til de mer blaserte a-lagsspillerne.

SØPPELPLUKKERE

Som sagt, Odd Arne fordeler arbeidsoppgaver. Etter A-lagets hjemmekamp i helga trengs opprydding. Vi plukker papir og søppel, rydder i garderober og kafeteria, reparerer gjerder og utstyr, klipper gras på det svære treningsfeltet, fikser høl på grasmatta på hovedbana etter utallige sklitaklinger, og utfører en mengde større og mindre oppgaver av forefallende art, som det heter. Halv ti om morran starter arbeidet, og halv tolv sier vi oss ferdige for dagen. Da ser anlegget bra ut igjen. Knut har handla mat, og så går praten over kaffe og kneippbrød, ofte om kamper og hendelser «den gangen». Store kamper er spilt på Myhrer, og mange av «Vetterana» var med på dem. Sjøl er jeg nok læregutt i det selskapet, jeg som «bare» har vært medlem i klubben i tredve år. Men artig å høre gode historier fra midten av det forrige århundret er det jo!
På mange av mandagstreffene har Odd Arne invitert en eller annen mer eller mindre lokal kjendis til å fortelle litt om seg sjøl. Men i sesongen får vi først, nesten alltid, et referat fra daglig leder, Roar, om hvorfor det gikk som det gikk i siste kamp. Ellers kan «foredragene» dreie seg om alt, fra dagliglivet som politisk representant i Akershus fylkeskommune, til hvordan det er å bli hekta på ultraløp, altså å løpe mer eller mindre sammenhengende dag og natt i ei uke, eller noe sånt. Litt spesielt og spennende var det å høre Sverre Nordhaug fortelle om den dagen han spiste lunsj med kongen og mottok fortjenestemedaljen på kongens slott.

UT PÅ TUR

En gang i året, minst, drar «Vetterana» på tur. Vi har blant annet vært på omvisning i Stortinget, meget godt guidet av vår egen stortingsrepresentant Tone Trøen, vi har besøkt Holmenkollen skianlegg, og vi har vært på omvisning på Slottet i Oslo. På slike turer fyller vi en buss og tar en koselig lunsj på ei kro på hjemvegen. Juleavslutningene våre er en begivenhet. Der møtes mange «Vetteraner» til et hyggelig måltid, og vi har invitert «berømtheter» fra fotballfamilien og andre organisasjoner til å fortelle om seg og sitt: Børre Rognlien om sitt politiske liv og virke i og utenfor idretten, Andreas Morisbak om sin fotballkarriere, og, ikke minst, Even Pellerud om sitt mangslungne fotball-liv som trener og spiller i Norge og i store deler av den vestlige verden.
Som sagt er vi omtrent søtti stykker i «Vetteran». Men vi har plass til flere! Og som det heter på fotballspråket: Er du god nok, så er du gammal nok! Eller kanskje heller: Er du gammal nok, så er du god nok! Halv ti om morran starter arbeidet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no