18. jul
KULTURHUS: Tidligere Nannestad alderspensjonat kan bli kulturhus. Nannestad kommune har nå mottatt en prosjektbeskrivelse fra Nannestad kulturråd.
 
Alderspensjonatet kan bli kulturhus for «den lydløse kulturen»
NANNESTAD: Tidligere Nannestad alderspensjonat kan bli kulturhus dersom Nannestad kulturråd og Nannestad husflidslag får sitt ønske oppfylt. Der ønsker de å samle bygdas «lydløse kultur» .

Publisert: 21.okt.2017 09:00
Oppdatert: 21.okt.2017 17:32

Det tidligere alderspensjonatet huset Nannestad ungdomsskoles kurs og opplæringssenter (NUSKOS) fram til i høst. Nannestad kulturskole har også vært lokalisert der.

– AKUTT BEHOV

– Mange av bygdas lag og foreninger har akutt behov for eller ønsker tilgang til å leie kontorer, lager eller møtelokaler, og har meldt sin interesse for prosjektet. Det er også stor entusiasme for samarbeidsmulighetene en slik samlokalisering gir. «Kulturpensjonatet» kan bli et møte-, lære- og lagested, sier Stein-Gunnar Sanne, leder for Nannestad kulturråd.

Nannestad kommune har nå mottatt en prosjektbeskrivelse for «Kulturpensjonatet».

– Ønsket er å lage et brukerdrevet hus, med en medlemsbasert forening som er ansvarlig leietaker overfor kommunen. Kommunen kan dermed avhende gamle Kringler skole, som er i svært dårlig stand. «Kulturpensjonatet» vil dekke store deler av kulturlivets behov for møterom, kontorer og lager, og skape et unikt miljø med store positive ringvirkninger, står det blant annet i beskrivelsen.

Initiativet til «Kulturpensjonatet» kommer i hovedsak fra Nannestad husflidslag, som i dag holder til i gamle Kringler skole.

MANGE INTERESSERTE

Det pekes i prosjektbeskrivelsen blant annet på at kulturhuset i Nannestad sentrum kan være for scenebasert kultur, Holter kulturhus for rytmisk musikk og «Kulturpensjonatet» for den «lydløse kulturen».

Interesserte lag og foreninger så langt opplyses å være Nannestad husflidslag, Nannestad kunstforening, Nannestad sanitetsforening, Nannestad pensjonistforening, Lions Club Nannestad, Natur og ungdom, Nannestad hagelag, Røde Kors og Nannestad Bygdeungdomslag

I beskrivelsen heter det blant annet at «et møtested som Kulturpensjonatet vil få store positive ringvirkninger for hele Nannestad, både for folkehelse, integrering og bygdas attraktivitet. En innflytterbygd som Nannestad trenger et godt, bredt og lett tilgjengelig kulturtilbud, så de som flytter hit kan bli kjent, bygge nettverk og få en tilhørighet til kommunen. I tillegg vil huset være av vesentlig betydning for å kunne opprettholde og videreutvikle barne- og ungdomsarbeidet som drives i lagene som skal bruke huset».

Kulturrådet har også sendt innspill til kulturbudsjett for 2018 der de ber om at det planlagte salget av alderspensjonatet ikke iverksettes før de har fått muligheten til å levere prosjektbeskrivelse og at politikere og administrasjon har tatt stilling til om det er ønskelig å gå videre med prosjektet.

LES OGSÅ: Nannestad kulturskole har flyttet inn i nye lokaler

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no