20. aug
MOBILISERER: Kultursjef Jon Henrik Solhei ser fram at NRK Sommertoget kommer til Ullensaker og blant annet Jessheim stasjon.
 
Vil skape stemning på stasjonene når NRK Sommertoget stopper innom Kløfta og Jessheim på veg til Eidsvoll
ULLENSAKER/EIDSVOLL. Kultursjef Jon Henrik Solhei ønsker seg folkefester også i Ullensaker.

Publisert: 20.jun.2017 21:00
Oppdatert: 20.jun.2017 13:57

NRK Sommertoget kommer til Ullensaker lørdag 22. juli. Sommertoget er rikskringkastingens sommersatsing som innebærer at et spesialtog, med blant annet filmstudio og scene, sender direkte-tv fra toget på sin tur i landet. Toget kjører nordover via hovedbanen og tar en kort stopp i Ullensaker. Etter planen skal toget stå på Kløfta stasjon fra kl. 11.55 til 12.05 og på Jessheim stasjon fra 12.25 til 12.45. Kultursjef Jon Henrik Solhei i Ullensaker kommune ønsker å skape noen korte, men livlige folkefester på stasjonene.

VIL LAGE STEMNING

– Vi ønsker at flest mulig folk skal komme og være på stasjonene når toget stopper. Så kan vi lage litt god stemning og vise at dette er et bra sted å være, sier Solhei til EUB.

Fram mot stopp på stasjonene vil toget kjøre ganske rolig for å kunne vise natur og det som eventuelt skjer rundt sporet. Kommunen har vært i dialog med produksjonen for å tipse om hva som kan være verdt å følge med på.

– Vi vil jo vise fram ”bygda” vår og håper at noen kanskje er interesserte i å komme på TV. Hvis lag og foreninger ønsker å vise seg fram så har man en gyllen mulighet, sier Solhei.

TRENGER BARN I HVITT

Et eget NRK-helikopter vil følge toget underveis og forsyne seerne med bilder fra oven. Kultursjefen oppfordrer barn til å bli med på å danne bokstaver på begge stasjonene.

– Vi skal prøve å stille opp og lage til slik at det med markerte bokstaver vil stå Jessheim på Jessheim stasjon, og Kløfta på Kløfta stasjon, sier Solhei.

Det vil også bli underholdning på begge stasjonene, men kultursjefen sier de fortsatt har åpent for at - folk, lag og foreninger kan bidra med det de selv måtte ønske.

- DETTE BLIR GØY

På ettermiddagen 22. juli stanser toget opp på Eidsvoll stasjon der programmet Sommeråpent på NRK1 skal sendes fra. Morgenen etter kjører toget videre med kurs for Gran. Selv skulle kultursjefen i Ullensaker gjerne sett at toget ble værende litt lenger i kommunen, men lar ikke det være noen demper.

– Dette blir gøy. Vi skulle gjerne hatt de til å stoppe litt lengre, men de minuttene de er her skal vi prøve å lage god stemning, sier Solhei.

LES OGSÅ: Komiker Monika Kongshaug klar for hjemmebane

LES OGSÅ: Festaften for kulturskolen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no