16. jun
UTVIKLING. Parken ved Raknehaugen har fått benker, arkeologibinge for barna og midtpåle til å bygge modellen rundt. Men venneforeningen vil utvikle området enda mer. Foto: Bjørn Erik Nyberg
 
Vil utvikle Raknehaugen
JESSHEIM. Både Sp og Ap i Ullensaker vil støtte arbeidet rundt Raknehaugen.

Publisert: 09.sep.2015 12:54
Oppdatert: 27.jan.2017 13:29

Den frivillige foreningen Raknehaugens Venner har brukt mye tid og krefter på å få den ærverdige gravhaugen fram i lyset, bokstavelig og praktisk talt. De vil også videreutvikle området med en gapahuk formet som et langhus fra vikingetiden, en jernalderhage med planter og busker som ble brukt til mat og medisin i gamle dager, samt merke trær som var vanlige på den tida.

Nå får arbeidet deres politisk støtte.

ATTRAKSJON

- Vi er opptatt av denne flotte severdigheten og mulighetene for å gjøre området enda mer attraktivt som lokalt turmål og turistattraksjon. Vi synes disse prosjektene virker både realistiske og fornuftige. Et enda større fokus på den historiske perioden haugen representerer med mer å se på og gjøre, kan få mange flere til å ta turen dit. Området er jo flott at det burde vært utnyttet mye mer som severdighet i Ullensaker og på Romerike, sier leder og ordførerkandidat Lars Egil Berg i Ullensaker Sp.

Han påpeker at han har diskutert dette med Ap.

- De er helt enige. Lenger fram kan det sikkert tenkes også andre prosjekter, men de nevnte forslagene kan realiseres raskt og til en overkommelig pris, med tilskudd fra kommunen og en andel dugnadsarbeid fra venneforeningen, sier han.

LES OGSÅ: Skarv i Ljøgodttjernet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no