16. jul
TEMPEL: Slik vil Sooriyagruppen bygge på Haugsletta, en kopi av tempelet som er bygd i Florida. Foto: Shiva Vishnu Temple
 
Ville bygge tempel
Sooriyagruppen har sett til Ullensaker for plassering av sitt nye hinduistiske tempel, men møter motstand.

Publisert: 31.jan.2018 15:00
Oppdatert: 29.jan.2018 13:54

– Vi er en gruppe som har et stort ønske om å bygge et Hinduistisk tempel på Jessheim. Da det er stort etterspørsel og mangel på dette i Oslo og Akershus ønsker vi å undersøke mulighetene for et slikt tempel i Ullensaker, skriver Vimalan Sooriyamoorthy i Sooriyagruppen i sin nylige forespørsel til kommunen om mulighet for å bygge et Hinduistisk Krishna & Shiva Tempel her.

De har også sett seg ut det de mener er en egnet tomt – Haugsletta ved Ljøgodttjern og Raknehaugen.

DEN GAMLE HELSEHEIMEN: Ble tempel

– Det føles mest naturlig og ha et tempel nære natur, påpeker Sooriyamoorthy.

HÅPER PÅ DISPENSASJON

Sooriyagruppen ønsker etter dialog og møte med Wat Thai Norway (Buddhist Tempel) på Frogner, å følge deres metode for å gå videre med et slikt prosjekt.

– Da prosjektet er finansiert gjennom våre medlemmer, er vi avhengig av å finne en rimelig tomt som passer for et tempelbygg, understreker Sooriyamoorthy.

Problemet med Haugsletta er at den er regulert som en LNF-tomt, altså et Landbruks-, natur- og friluftsområde. Slike er vanskelige å få regulert om, siden det ikke er tillatt med annen virksomhet enn de som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring.

FIRE TONN TUNG: Jade buddha på plass

Dette vet Sooriyagruppen, men håper i sitt brev til kommunen på en dispensasjon.

– Vi er klar over at det er strenge regler rundt bygging på LNF-tomt, men ønsker å høre hva dere mener og tenker om dette. Wat Thai Norway, ble bygd på en LNF-tomt med dispensasjon fra Sørum kommune, skriver de.

Gruppen samarbeider med Shiva & Vishnu Tempel i Florida, og de sier de ønsker å bygge samme type tempel som står der.

IKKE TIL SLIKT FORMÅL

Rådgiver Dan N. Nordal i byggesaksavdelingen i Ullensaker kommune svarer Sooriyagruppen at et slikt tiltak må fremmes som forslag til kommuneplanen, og det må igjennom en kommunal reguleringsprosess. At fristen for å gi innspill til rullering til kommuneplanforslag i denne omgangen er utløpt, skaper ett problem for hinduene. LNF-problematikken skaper et annet.

– Området vil ikke være i tråd med dette formålet. Hensynet til Raknehaugen, Nord-Europas største gravhaug, vektlegges også tungt av kommunen, skriver han i sitt svar til Sooriyamoorthy.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no