15. jun
SENTRUMSPLANER: – Når det gjelder økt handling bør det planlegges å bygge boliger tilpasset barnefamilier, skriver Vidar Sollihøgda.
 
– Det må legges til rette for at folk skal trives
Eidsvoll sentrum: Jeg hadde en samtale med en politiker for noen uker siden. Da ble det stilt spørsmål om dette temaet. Jeg har prøvd å svare på dette.

Publisert: 03.okt.2018 15:00
Oppdatert: 03.okt.2018 13:19

Når det gjelder økt handling bør det planlegges å bygge boliger tilpasset barnefamilier. Disse er målgruppen som har behov for å storhandle. Vi pensjonister tar de minste handlekurvene. Det holder for oss. Barnefamiliene fyller handlevognene opp.

Hvor kan det bygges boliger for barnefamiliene? De må ha forholdsvis store boliger. 3-4 soverom og 2 bad. Det skulle tilsi en boflate på ca 150 m2, pluss store boder. For å utnytte tomtene som kan bygges ut, kan det bygges boliger med grunnflate på ca 50 m2 over 3 plan. Yngre folk orker å gå i trapper. Det forbrukes lite areal av tomta, og da blir det større ute/leke arealer igjen ved en slik utbyggelse.

Hvor kan det bygges sånne boliger i nærheten av Sundet?

Det må være gang/sykkel avstand, ikke kjøre bil når de skal handle, dette er det politikerne vil i dagens Norge. Dette er det grønne skiftet som de kaller det.

Sånne boliger som jeg antyder kan bygges på området rundt Finsbråten-fabrikken. Den tomta inkluderer 2-3 gamle eneboliger + Mac’en og Alm-Hansen tomta.

Det andre området det kan bygges tilsvarende boliger er der barneskolen ligger. Det gamle skolebygget kan bygges om til familieleiligheter, hvis Eidsvoll kommune mener det skal bevares. Lekeplassen bør beholdes som et friareal slik det er i dag.

Det tredje arealet er i Hoelslia, som er regulert til boliger.

Det fjerde området det kan bygges tilsvarende boliger, er eiendommen Badet. Der er det plass til mange boliger for barnefamilier. Ca. 30 mål er eiendommen på. Et pluss for eiendommene er ca 3 min å gå til toget. Kjempefint for de som pendler til Oslo området, omtrent 30 minutter med toget.

Minus for disse 2 områdene er å komme seg over Sundbrua. Den skulle vært innglasset. Får sikkert masse støtte når det legges til rette for gående/ syklende. Folk blir jo pålagt/oppfordret til dette. Gå eller sykle.Innglassingen kan gjøres med buet glass i ca 4 meters høyde, da blir det mindre vindfang, og snøen faller av uten hjelp. Det er motstand mot innglassing av brua, og det er satt spørsmålstegn om brua tåler dette. Protestene mot innglassing tror jeg ikke noe på, likeså må det være en reserveløsning hvis Eidsvollbrua må stenges.

Det å bygge familieboliger i sentrum, kan en skyte en hvit pil etter. Det blir ikke noe lekeareal like ved boligen, det har ikke utbyggerne råd til. De må utnytte tomtearealene til boliger. Leilighetene blir for dyre når de ligger på ett plan. Leilighetene bør være på størrelse 130 m2 pluss mange boder. Derfor må det legges til rette med boliger som jeg har antydet i randsonen av Sundet sentrum.

Når det gjelder større aktivitet i Sundet, kan det bygges et nytt kulturhus i mellom Panoramabygget og Rådhuset. Pluss en etasje på Panoramabygget. Dette kan bli dobbelt så stort som i Badet. Biblioteket, kinosalen og Cafe Henrik i samme bygget! Det skulle vel bli bra !! En Bowlinghall skaper også aktivitet, både for unge og gamle. Lekepark på sommeren, islagt skøytebane på vinteren, med is-sklie. (Se til Brummundal)

Eidsvoll Kommune, må sammen med gårdeierne, ta tak i å gjøre Sundet mer attraktivt. Plante blomster pluss sittebenker. På vinteren må snøen på fortau fjernes, og strø godt når det er glatt.

Det må legges til rette for at folk skal trives i Sundet!!!!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no